SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Vanliga frågor vinylgolv

INSTALLATION

> Kan jag lägga Pergo vinyl ovanpå befintligt golv?

Ja, Pergo vinylgolv kan läggas på betonggolv eller på befintliga trä- och klinkergolv. Läs noga igenom instruktionerna innan du sätter igång. Vid läggning av flytande golv kan du behöva ta bort befintlig golvbeläggning eller jämna ut undergolvet. Om golvet ska limmas måste visst förberedande arbete göras. I de flesta fall måste befintlig golvbeläggning tas bort. Du kan eventuellt behöva jämna ut undergolvet eller använda primer.


> Kan jag använda Pergo vinylgolv i kombination med golvkylning?

Pergo vinylgolv kan användas i kombination med golvkylning eller kombinerade golvvärme-/-kylsystem. Men det är mycket viktigt att du noga läser igenom våra riktlinjer avseende de här produkterna. Du hittar all information i läggningsanvisningarna i förpackningen eller på den här webbplatsen. Du kan även be återförsäljaren om information.


> Kan jag använda Pergo vinylgolv i kombination med golvvärme?

Ja, Pergo vinylgolv kan användas till vattenburet eller elektriskt värmegolv som byggs in i golvavjämningen. Se till att golvbeläggningens yta inte kan bli över 27 °C och använd alltid det mellanlägg som rekommenderas av Pergo, om tillämpligt.

Viktigt! Följ alltid instruktionerna i läggningsanvisningarna i förpackningen eller på den här webbplatsen. Du kan även be återförsäljaren om information.> Kan jag använda Pergo vinylgolv i badrummet?

Pergo vinylgolv är 100% vattentåliga och fungerar att lägga i våta utrymmen så som tvättstugor och toaletter där det inte finns någon golvbrunn. I badrum, duschutrymmen eller liknande där golvbrunn finns, gäller speciella regler för fuktsäkring. Pergo vinylgolv är inte avsett för denna typ av utrymmen.


> Behöver jag mellanlägg när jag lägger Pergo vinyl?

Om du ska limma vårt vinylgolv krävs inget mellanlägg. Du måste bara se till att undergolvet är förberett för limning enligt informationen i läggningsanvisningarna.

För flytande läggning av vinylgolvet med vårt klicksystem PerfectFold™ V rekommenderar vi mellanlägget från Pergo. Det är ett mellanlägg som är särskilt utvecklat för Pergo vinylgolv, med en utjämnande effekt som kan eliminera behovet av avjämningsmassa. Mellanlägget ökar dessutom ljuddämpningen och gör golvet skönare att gå på.


> Lägga mitt vinylgolv – vilka verktyg behöver jag?

För att du ska lyckas med att lägga ditt vinylgolv klarar du dig med några enkla verktyg. Läs mer.
UNDERHÅLL

> Kan jag ångtvätta mitt vinylgolv?

Det enkla svaret är nej för trägolv, laminatgolv och även vinylgolv. Men om man går djupare så säger vår teknikavdelning att det inte finns något enkelt svar för laminat- och vinylgolv. Läs mer.

> Hur rengör och underhåller jag mitt Pergo vinylgolv?

Pergo vinylgolv är väldigt lätta att hålla rena. Använd en vanlig sopborste, en mikrofibertrasa, en dammsugare eller en mopp som fuktats med Pergo Vinyl Floor Cleaner.


DIVERSE

> Kan jag använda stolsben med hjul på mitt vinylgolv?

Ja, men vi rekommenderar att du använder mjuka hjul och/eller en lämplig akrylmatta under kontorsstolen. Du förlänger då golvets livslängd avsevärt och det kommer att bibehålla sin skönhet mycket längre.

Tänk på att gummi kan orsaka permanenta skador på ditt Pergo vinylgolv. Undvik möbelfötter av gummi, gummihjul eller mattor med gummibeläggning.


> Vad menas med ett flytande golv?

Flytande golv klickas ihop men har möjligheten att röra sig vid behov. Detta på grund av rörelsefogen längs väggarna. Läs mer om flytande golv här. Läs mer.

> Vad är vinylgolv?

Vinylgolv är så mycket mer än vad ögat ser. Enkelt sammanfattat är det ett slitstarkt golv som är enkelt att rengöra. Men du har dessutom många snygga dekorer att välja mellan och du kan lägga golvet med ett enkelt ”klick”. Läs mer.

> Golvplattor av vinyl

En annan stor fördel med golvplattor av vinyl är de stora mönstermöjligheterna. Din personliga smak kan styra fullt ut och du kan välja att lägga ett golv som blandar olika stora golvplattor och på så sätt skapa ett unikt och personligt golvmönster. Läs mer

> Ska jag välja vinylgolv eller matta?

Nytt golv i lekrummet eller sovrummet? Vinylgolv och matta är praktiska och mjuka samt behagliga att gå på. Men vinylgolv är mer praktiskt än matta. Läs mer.