Go to content Go to search

Vad är vinylgolv?

Vinylgolv är så mycket mer än vad ögat ser. Enkelt sammanfattat är det ett slitstarkt golv som är enkelt att rengöra. Men du har dessutom många snygga dekorer att välja mellan och du kan lägga golvet med ett enkelt ”klick”.

I miljöer som utsätts för lite extra slitage är ett tåligt och lättstädat golv av stor vikt. Köket är ett bra exempel. Det är inte ovanligt att det skvätts vatten vid matlagning och diskning. Lägg till detta alla de där mjölkglasen som välts ner från middagsbordet och couscousen som sprider sig med ljusets hastighet. Sedan är det stolarna som dras fram och tillbaka, om och om igen. Vinylgolv är utvecklade för att klara en sådan här miljö med bravur.

Så här är Rigid vinylgolven uppbyggda

Pergos vinylgolv levereras som planklor och kan läggas med ett enkelt ”klick” precis som laminat- och parkettgolven. Vi börjar nerifrån med det första skiktet som är ett extra slagtåligt vinyllager. Det skyddar golvet från skador från tunga möbler och den där fyllda fruktskålen som du råkar tappa i golvet. Sedan kommer det andra skiktet med ett extra stabiliserande lager av glasfiber. Mitt i finns en stark och tålig vinylkärna. Sedan kommer det snygga skiktet – dekoren, den som gör att ditt vinylgolv kan se ut som ett varmt och vackert trägolv eller ett stentufft svart skiffergolv. Sist – men inte minst viktigt – lägger Pergo på ett skyddande högklassiskt topplager. Nu har du ett golv som kan ta många skepnader, ett golv som klarar påfrestningar från barn, hundar och vuxna och som dessutom ser lika snyggt ut år efter år.

På ett lite ojämnare undergolv är våra nya rigid vinylgolv ett bra alternativ. Den har en bra klickfog och kräver inte flytspackling för ett perfekt resultat!

uppbyggnad av ett styvt vinylgolv
  1. Högklassigt skyddande topplager för tålighet mot repor, fläckar och slitage – extra matt för autentisk känsla.
  2. Detaljerat dekorlager.
  3. Flexibel vinylkärna för ljudupptagning samt en mjuk, varm och behaglig känsla.
  4. Rigid kompositkärna som gör att golvet kan läggas på undergolv med vissa ojämnheter. Två styva skikt förstärkta med glasfiber förhindrar att golvet slår sig.
Hjälpte artikeln dig?
Hu kan vi förbrättra artikeln?

Tack för dina synpunkter!

Oj. Något blev fel.

Ett okänt fel inträffade. Var god försök igen. Kontakta oss om problemet kvarstår.