Go to content Go to search
quickheat golvvarme

Få inte kalla fötter

QuickHeat är det nya smarta systemet för golvvärme. Installera det själv, utan elektriker.

QuickHeat golvvärme är utformat för att ge extra komfort. Normalt kan du sänka den genomsnittliga temperaturen 2-3 grader jämfört med upvärmning med radiatorer. Med en maximumeffekt på 60 W/m2 är QuickHeat inte gjort för att ersätta ditt huvudvärmesystem, utan för att tillföra komfortabel golvvärme i hela rummet.

Detta behöver du för att komma igång:

  • Fuktspärr (PE folie)
  • QuickHeat isoleringsplattor
  • QuickHeat-folie
  • Kontroll-kit
  • Förlängningskablar
  • Tejp
  • Sax
  • Kniv
uppsättning av pergos quickheat golvvärmesystem

Hur installerar du QuickHeat?

Ta bort det gamla golvet och täck hela undergolvet med fuktspärr (PE-film). Därefter lägger du QuickHeat-isoleringsplattorna ovanpå och tejpar ihop dem. Rulla ut QuickHeat-folierna med sina inbyggda värmekablar och anslut kontakterna. Installera styrenheten på väggen och anslut till QuickHeat-folierna. För att avsluta, täck med fuktpärr (PE-film) och kontrollera om golvgivaren värmer upp folierna. Nu är du redo att installera ditt golv. QuickHeat fungerar med alla typer av flytande golvbeläggningar av trä och laminat.

Läs hela installationsguide innan du installerar din QuickHeat. Behöver du hjälp med att välja och beräkna material för ditt projekt? Använd vårt verktyg nedan för att skapa din checklista.


Planner tool (EN)

1. Snabb och komfortabel värme

QuickHeat systemet består av flera lager: en värmefolie som producerar värmen, isoleringsplattor som bidrar till sprida värmen uppåt, två fuktsäkrade lager (fuktspärr) som bidrar till att blockera eventuell fukt som söker sig upp från undergolvet.

2. Inbyggd säkerhetsfunktion

QuickHeat har en inbyggd elektrisk säkerhetsfunktion (RCD jordfelsbrytare) som automatiskt bryter strömmen om det uppstår något fel. Systemet är såklart godkänt för gör-det-själv-installation, och uppfyller internationell standard för golv som kan tas upp.

3. Trådlös termostat i varje rum

Med QuickHeat kan du enkelt finjustera temperaturen i varje rum. När folien har rullats ut kopplar du på kontrollen och sätter den trådlösa termostaten till önskad temperatur. Den flexibla timern ger dig möjlighet att ha olika golvvärmeinställningar för vecko- och helgdagar. Fyra individuella tidszoner med var sitt dagliga läge (morgon, dag, kväll och natt), och varje period kan ställas in med sin egna temperatur.

QuickHeat isoleringsplattor

QuickHeat förlängningskablar

Kontrollkit

QuickHeat-folier