Go to content Go to search
vardagsrum med beige laminatgolv och utsikt över naturen

Laminatgolv

Vackra, eleganta golv för en aktiv livsstil 

Pergo laminatgolv är skapade med skandinavisk estetik och enkelhet, för dig som älskar en aktiv livsstil. De är slitstarka, vatten- och reptåliga och redo för allt som livet utsätter dem för. I rum som måste klara särskilt mycket spring, lek eller tappade köksprylar och där du behöver rejält extra skydd, kan du överväga våra Pro-golv. Det är den här kombinationen av snyggt och funktionellt som man kommit att förknippa med Pergo. Det var ju faktiskt vi som uppfann laminatgolvet en gång i tiden.

Upptäck våra vattentåliga laminatgolv

Pergo broschyr

All inspiration och information du behöver för att välja rätt laminatgolv.
Ladda ner här
laminatbroschyr från Pergo

Floorlab

Lek med färger och plankdesign och få en förhandstitt på vilket Pergo-golv som är perfekt för ditt rum – utan att behöva lägga det.
Ladda upp din bild
mobiltelefon som visar Pergos FloorLab-verktyg

Varför välja ett Pergo laminatgolv?

 • Rep- och slittåligt

  Varje planka är täckt med vår patenterade TitanX™-teknik som skyddar golvet mot repor och slitage. 
  Varje planka är täckt med vår patenterade TitanX™-teknik som skyddar golvet mot repor och slitage. 
 • 100 % vattentät yta

  AquaSafe skapar en helt vattentät yta hela vägen ner i fasningarna och förhindrar effektivt vatten från att tränga in i golvet. 
  AquaSafe skapar en helt vattentät yta hela vägen ner i fasningarna och förhindrar effektivt vatten från att tränga in i golvet. 
 • Naturligt utseende och känsla

  Våra laminatgolv ser så naturliga ut att man inte kan tro att de inte är av trä.  
  Våra laminatgolv ser så naturliga ut att man inte kan tro att de inte är av trä.  
matsal med brunt bord och brunt laminatgolv

Sensation-golv

Pergo Sensation ger laminatgolvet träkänsla och ger golven en naturlig skönhet ända ner till fasningarna. Sensation ger en varm, matt finish och autentisk struktur med nyanser och ådring.  

Vårt senaste tillskott Trondheim uppvisar allt detta.

närbild på trappa med trappskydd i beige laminat

Utforska alla möjligheter med Pergo laminatgolvs-tillbehör 

Mellanlägg är en viktig grund för laminatgolvets kvalitet och komfort. Och med färgmatchade golvlister och profiler får du inte bara en sömlös övergång till trappor och väggar – utan även en perfekt avslutning på rummet.  
grönt landskap med träd

Hållbart. Naturligtvis.

Alla våra laminatgolv är tillverkade av 100 % återvunnet trä från PEFC-certifierade och kontrollerade källor. Ett av de mest betrodda certifikaten inom hållbara inköp. De är slitstarka och gjorda för att hålla länge, ett hållbart val för ditt hem.

Som laminatgolvets uppfinnare är vi stolta över att som första golvtillverkare erhålla miljömärkningarna Nordiska Svanen och EU Ecolabel.

Läs mer

Laminatgolvets uppbyggnad

Vad är laminatgolv? Ett laminatgolv består av fyra olika lager, vart och ett utformat för ett speciellt ändamål. Ovanpå laminatgolvet finns ett mycket slitage- och reptåligt skikt, och under det ett oförstörbart dekorskikt. De två sista lagren består av en högpresterande HDF-kärna och en stabiliserande baksida. Den här flerskiktsstrukturen säkerställer maximal hållbarhet.

Den internationellt accepterade klassificeringen av ett laminatgolvs hållbarhet kallas Abrasion Criteria, eller AC-klassificeringen. AC-klassificeringen är ett mått på laminatgolvets slitstyrka. Den här klassificeringen visar vilket laminatgolv som är lämpligt för användning i bostäder eller kommersiella lokaler. Tack vare Pergos höga standarder tillverkar vi våra laminatgolv i klass 32 och 33 (Pro), vilket gör dem till extra starka och hållbara alternativ för ditt hem.

Slitstarka laminatgolv med livstidsgaranti

Pergo gör högkvalitativa laminatgolv som håller i många år. Vi står för det påståendet genom att erbjuda livstidsgaranti på alla våra laminatgolv.

Stort urval av utföranden i Pergos laminatgolv

Letar du efter köksgolv, hallgolv, sovrumsgolv eller vardagsrumsgolv? Då kan Pergo ha det perfekta laminatgolvet för ditt projekt och din smak. Våra laminatgolv finns i en mängd olika utföranden: eklaminat ger ditt golv en naturlig elegans. Med sitt autentiska träliknande utseende ger eklaminat en varm och inbjudande atmosfär åt ditt hem. Pergo har även ljusa laminatgolv, mörka laminatgolv, grå laminatgolv, vita laminatgolv och till och med laminatklinker. Våra laminatgolv finns dessutom i olika tjocklekar, allt för att uppfylla behoven i ditt rum eller ditt renoveringsprojekt.

Verkar det svårt att hitta rätt design och färg? Pröva då vårt FloorLab och se hur golvet ser ut i ditt eget rum! Eller prova dig fram med de förvalda rumstyperna.

Hur lägger man ett klicklaminatgolv?

Laminatgolv går enkelt och snabbt att lägga. Med ett klicklaminatgolv blir det ännu enklare att lägga golvet själv. Det behövs varken lim, spik eller skruv. Det är bara att klicka dit laminatplankorna.

Innan du lägger laminatgolvet måste du se till att du har rätt underlag för laminat. Vilket underlag du behöver beror på typen av undergolv: betong eller trä? Underlaget ökar gångkomforten, förbättrar akustiken i rummet, dämpar knarrande ljud, stödjer klicksystemet och skyddar golv från stigande fukt och ånga. De kan även kombineras med golvvärme eller golvkyla.

Alla klicklaminatgolv kan kombineras med golvvärme. Pergo har ett snabbt och lättinstallerat elektriskt golvvärmesystem som kallas QuickHeat.

Hur rengör man laminatgolv?

Laminatgolv är enkla att rengöra. De kräver inget speciellt underhåll som slipning eller olja. Allt du behöver är en dammsugare, en torr mopp eller en lätt fuktad mikrofibermopp. Pergo erbjuder även rengöringsprodukter som hjälper dig att skydda ditt laminatgolv. Det är smidigt att underhålla laminatgolv.

Hur avslutar man laminatgolv?

Pergo har ett brett utbud av tillbehör för att avsluta ditt laminatgolv. Välj mellan våra färgmatchade laminat golvlister eller komplettera din inredningsstil med någon av de många målningsbara vita golvsocklarna.

Våra laminatgolvprofiler är en perfekt lösning för olika övergångar. De döljer sågsnitt och ger laminatgolvet utrymme att expandera. Du kan även skapa en mjuk övergång med vår färgmatchade Incizo®-profil.

Pergo laminatgolv tillverkade av 100 % återvunnet trä

Alla Pergo laminatgolv är gjorda av 100 % återvunnet trä. Det är träavfall som samlas in från sågverk, skogsvårdsarbeten, vägunderhåll som annars skulle bli skräp eller hamna i förbränningsugnen.