Go to content Go to search
white kitchen with a brown laminate floor

Välj rätt golv ditt kök

Köket - hemmets hjärta. I köket samlas familj och vänner och umgås, lagar mat, bakar och äter, ja helt enkelt lever. Med allt detta kommer förstås en del spillande och tappande av porslin och kladdiga och kanske vassa redskap. Golvet i köket får med andra ord stå ut med en del, så det är värt att lägga en ordentlig tanke bakom vilket köksgolv du vill ha.

Pergo vinyl flooring in a kitchen

Både trägolv, laminatgolv och vinylgolv är lämpliga för husets hjärta; köket. När du ska välja golv i kök handlar valet mycket om vilken känsla du vill att köket ska förmedla. Designen du faller för ska kännas rätt för dig och vara inredningsdetaljen som knyter ihop rummet. Golvet är lite som en basgång. Det måste finnas en dominerande och styrande grundpelare för att man ska kunna bygga vidare och utveckla rummet till en övertygande helhet. Ett trägolv kan vara det rätta köksgolvet för dig som söker en varm, rustik och naturlig känsla. Ett tåligt laminatgolv med en ovanlig stenstruktur kan vara en idé för dig som är på jakt efter ett trendsättande golv i köket. Medan ett trämönstrat vinylgolv kan vara en praktisk lösning för dig som vill ha ett 100% vattentätt golv som både är behagligt och tyst.

Laminate flooring in a kitchen

Behöver du ett extra tåligt och slitstarkt köksgolv är vattentåligt laminatgolv det rätta valet för dig. Laminatets översta lager tål det mesta du kan utsätta det för; det är starkt, slit- och reptåligt och vattentätt. Även laminat finns i otaliga mönster och strukturer - du kan få den naturliga känslan av ådringar i trä, en rustik vintagelook eller en ovanlig stenstruktur, och många strukturer finns även i olika glansnivåer.

Oavsett vilken typ av golv du väljer är alla Pergos golv enkla och snabba att lägga, så du behöver bara välja vilket du vill ha och så kan du snart börja utnyttja ditt kök till fullo!

Hitta ditt perfekta köksgolv

Hitta din favorit bland köksgolven