Go to content Go to search
Rätt golv till din hall

Välj rätt golv till din hall

Idag finns det fantastiskt slitstarka vinyl- och laminatgolvi snygga designer, med olika glansnivåer och ytstrukturer. Många av dem är förvillande lika både trä och skiffer. Du kan också välja mellan flera fasningar, plankor och plattor. Så trots att hallen onekligen är ett av de rum där det samlas mest smuts, grus och vatten kan du skapa en varm och ombonad miljö som håller för vardagens alla äventyr.

hallway with pink walls and a beige laminate floor

Laminat och vinyl – hållbara och snygga golv för hallen

Det är viktigt att hallen har ett bra golv som är slitstarkt och enkelt att rengöra. Men det innebär inte att du måste göra avkall på utseendet. Både vinylgolv och laminatgolv finns med många snygga dekorer att välja mellan.

Dagens moderna vinyl- och laminatgolv är till stor del inspirerade av den naturliga känslan i trä, skiffer och betong – såväl i färgval som i utformning och glans. För att skapa en varm och välkomnande hall kan du välja ekplankor. Vill du ha en tydlig avgränsning från anslutande rum med trägolv kan du välja plattor av svart skiffer eller skapa industrikänsla med ett rått betonggolv. Vilken dekor du väljer är upp till dig, men med laminat och vinyl kan du känna dig säker på att du har gjort ett hållbart val.

kid and dog entering hallway with muddy shoes and paws

Choose laminate flooring for strength and area 

Vinylen är 100 % vattentät och är därför ett perfekt alternativ för dig med hallen som snabbt fylls av blöta stövlar, barnvagnar och paraplyer. Pergos vinylgolv har en ytan som skyddar mer effektivt än någonsin mot fläckar och repor. Det är ett perfekt golv för ytor som måste tåla lite mer. Tack vare ytskiktet kan smutsen inte tränga ner i golvet, vilket innebär att de flesta fläckar enkelt tas bort med en fuktad trasa. Perfekt för exempelvis leriga hundtassar.

Pergos laminatgolv, som är marknadens mest slittåliga, har ytbehandlats med TitanX™ och kan stå emot olyckor från både husdjur och barn. De är inte lika fukttåliga som vinylgolv. Dock klarar laminatgolv fukten betydligt bättre än trägolv – samtidigt som laminatgolven kan ge samma upplevelse och känsla till rummet som ett trägolv.

Oavsett om du väljer vinylgolv eller laminatgolv så fungerar båda alternativen utmärkt med golvvärme, vilket ytterligare förstärker känslan av ett välkomnande hem.

Hitta din favorit bland hallgolven