Go to content Go to search
pappa som leker med dotter i ett barnrum fullt med leksaker

Du kommer få leva med dem hela livet

Vi tillverkar våra golv för att hålla en hel livstid. Oavsett om de utsätts för faror som vatten, husdjur eller barn, så kan du lita på att de klarar det mesta. För oss är tålighet en viktig nyckel till bättre hållbarhet, eftersom slittåliga produkter bidrar till mindre avfall. Och som du säkert har förstått vid det här laget, så är hållbarhet extra viktigt för oss.

Som uppfinnare av laminatgolvet försöker vi hela tiden flytta fram gränserna i strävan efter bättre hållbarhet. Kärnan i våra laminatgolv består till exempel av HDF (high density fibreboard) som tillverkas av endast återvunnet träavfall från från andra industrier. Vilket är en mycket bra sak som minimerar vår påverkan på miljön. Vi är stolta över de erkännanden som vi har fått som ett resultat av vårt hårda arbete. Vi var till exempel det första företaget i världen att erhålla Svanenmärkning för ett golv. Och det första företaget någonsin att certifieras med EU Ecolabel för ett laminatgolv. Vi är dessutom den första golvtillverkaren att tilldelas Brons Cradle to Cradle Material and Health Certificate™ för ett laminatgolv, tack vare vårt engagemang för cirkularitet. Hurra, hurra, HURRA!

Upptäck våra laminatgolv

flicka som leker med verktygslåda i vardagsrum på beige laminatgolv

Tuffa golv för tuffa lekar

Pergo laminatgolv är tillverkade för att hålla en livstid – och är bokstavligen rustade för allt vad livet, eller barnen, utsätter dem för. Vi gör våra golv extremt tåliga och slitstarka av två skäl. För det första vill vi inte att du ska behöva oroa dig för dina golv i din hektiska vardag. För det andra har produkter med längre livslängd mindre påverkan på jordens resurser, eftersom de minskar mängden avfall. Det är därför vi ständigt utvecklar nya innovativa tekniker, till exempel TitanX™ för extrem reptålighet och AquaSafe för vattentålighet. Unika skydd som gör att du kan skryta över dina fina laminatgolv under lång tid framöver. Våra golv hör till de mest hållbara alternativen på marknaden. Pergo laminatgolv sticker ut som världens första golv med Svanenmärkning.

logotyp för pergo livstidsgaranti

Livstidsgaranti

Trots att ditt Pergo laminatgolv är så tåligt som det någonsin kan bli, kan livet ibland bjuda på utmaningar. En aktiv livsstil med barn, middagsbjudningar och husdjur som försöker gräva hål i vardagsrummet kan vara en utmaning för vilket golv som helst. Men med ett Pergo laminatgolv behöver du inte oroa dig. Golvens exceptionella slitstyrka kompletteras med en livstidsgaranti (jo, du hörde rätt). Så om golvet mot förmodan inte håller måttet, får du ett helt nytt – även efter 30 år. Så du kan vara säker på att få glädje av ditt vackra golv under många år framöver. Vilket är helt i linje med vår strävan efter att minimera påverkan på jordens resurser. Något som vi alla vinner på!

Läs mer om villkoren för vår garanti.

Träd är bäst

återvunna träfibrer

Världsmästare i HDF-återvinning

I flera årtionden har vi arbetat hårt för att hitta sätt att återanvända trä för att förlänga träets livslängd och minska påverkan på miljön. Det är en rätt svår uppgift som är komplicerad att förklara, så det ska vi inte tråka ut dig med här. För nu ska vi fira! Med vår nya, världsunika återvinningsteknik tar vi nämligen ett enormt steg framåt. UNILIN Group, företaget bakom Pergo, är den första och enda tillverkaren i världen som kan återvinna HDF-skivor, som sedan kan användas i nya produkter. Som till exempel kärnan i ditt Pergo laminatgolv. På så sätt fördubblar vi träfibrernas livslängd och ger nya träd tid att växa samtidigt som miljön skyddas genom att koldioxid lagras säkert i träet. Vi jobbar aktivt för att våra HDF-skivor år 2030 kommer att bestå av minst 25% återvunnen HDF.

skandinavisk skog med sjö

En förnybar hjälte

Träd är typ världsmästare i allt. De är inte bara hisnande vackra och en värdefull, förnybar resurs, de är också en stark allierad. Träd spelar en viktig roll i kampen mot klimatförändringarna. De är enormt bra på att absorbera CO2 och att säkert hålla kvar den. Denna infångade koldioxid stannar sedan där under träets hela livslängd, även när det omvandlats till ett vackert laminatgolv i ditt hem. CO2 frigörs endast vid förbränning, vilket vi försöker fördröja så länge som möjligt. Det är bland annat därför våra golv är så extremt tåliga och slitstarka och har livstidsgaranti.

renar som betar i gräsfält

Att återvinna trä är fantastiskt för djurlivet

Det faktum att träd är viktiga för både djur och biologisk mångfald kommer säkert inte som en överraskning. Och det gör väl inte heller vår förkärlek för att använda träbiprodukter hellre än att skörda nya träd. Vi använder alltså 100 % återvunnet trä när vi tillverkar kärnan i våra laminatgolv –helt enkelt genom att limma ihop träfibrer och pressa ihop dem under hårt tryck. Så enkelt! Vi samlar in träavfallet från sågverk, vägunderhåll och liknande källor. Så tack för att du hjälper till att återanvända det som annars skulle slängts eller förbrännts.

PEFC-logotyp

Ansvar stavas PEFC

Våra laminatgolv är alla märkta med den väl etablerade certifieringen PEFC. Ja, vi vet, det här med certifieringar och miljömärkningar kan kännas som en djungel. Där vissa aktörer är mer seriösa än andra. Den här certifieringen är dock en av de mest trovärdiga bevisen som finns, för hållbar anskaffning. Den garanterar att det trä som används i dina golv kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar eller kontrollerade miljöer. Viktiga saker. Genom noggrann riskbedömning ser de till att skydda urskogar och motverkar illegal avverkning. Därför kan du stolt visa upp ditt fantastiska nya Pergo laminatgolv. Det bidrar nämligen inte till avskogning.

Andas frisk luft

familj som har roligt i soffan

Du kan vara trygg

Vi tillbringar en stor del av våra liv inomhus. Med "vi" menar vi alla – även du. Därför är också kvaliteten på inomhusluften en så viktig fråga. Den påverkas nämligen av miljontals olika faktorer, såsom ventilation, rengöringsprodukter, stearinljus och även de material som används i inredning och golv. Genom att vi själva tillverkar våra golv har vi en stor insyn i alla de material som vi använder, så vi har full kontroll över att de inte släpper ut potentiellt skadliga ämnen. Därför kan du känna dig trygg med att ditt Pergo-golv är ett bra val för dig och din familj.

Vad i hela världen är VOC-utsläpp?

Förlåt för att vi blir lite tekniska (kanske till och med tråkiga), men vi tycker att det här är ganska viktigt. VOC eller "lättflyktiga organiska föroreningar" har högt ångtryck vid rumstemperatur. Det betyder att de är riktigt bra på att övergå till gas och sprida sig i luften, även när det inte är varmt. Det är såklart inte bra. Ett exempel på en VOC är formaldehyd, som kan finnas i olika golvmaterial. Men det finns ingen orsak till panik! Våra laminatgolv uppvisar försumbara mängder formaldehydutsläpp som till och med är lägre än vad som föreskrivs av EU:s strikta regler. Det innebär att du och din familj kan känna er trygga. Faktum är att utsläppen från våra golv är lika låga som från naturligt trä. Märkningarna M1 och A+ intygar att våra golv håller toppklass när det gäller minimala utsläpp.

Vi satsar på grön energi

unilin-fabrik i Avelgem

Spill blir energi

Vi låter inte ens vårt eget spill gå till spillo. Annars hade vi inte respekterat planetens begränsade resurser. Istället hittar vi nya användningsområden för vårt avfall – så att det kan bli till något vackert och positivt, nämligen effektiv, kraftfull grön energi. Till exempel kan de fina sågspån som bildas när vi sågar och slipar våra brädor vara svåra att återvinna, men däremot lämpa sig perfekt som värmekälla för våra torktumlare och pressar. För närvarande uppfyller vi 70 % av värmebehovet för produktionen av våra laminat- och vinylgolv med hjälp av dessa gröna energikällor.

skog med sjö och berg

Tillräckligt gröna? Aldrig.

UNILIN Group, Pergos moderbolag, har investerat i två bioraffinaderier som omvandlar sågspån och icke återvinningsbart träavfall till grön energi. Den här energin driver våra produktionsprocesser, och mer därtill. Dessutom använder vi vindkraft och solenergi. Den här strategin gör det möjligt för oss att driva hela 60 % av gruppens produktion med hjälp av förnybara energikällor.

Vi gillar tuffa krav

Ta oss inte på orden

Vi har varit lite av en föregångare inom golvutveckling i Europa. Ett påstående som du verkligen inte behöver tro på. Om det inte vore för våra certifieringar, vill säga. För vi kan faktiskt bevisa det – vi är den allra första golvtillverkaren att tilldelas både Svanenmärkning, EU Ecolabel och Cradle to Cradle Material & Health Certificate™ på bronsnivå för ett laminatgolv. Dessa tilldelas endast produkter och tjänster som uppfyller högsta miljöstandarder under hela sin livscykel. Så, du behöver inte ta oss på orden.

Är vi i mål?

NEJ! Inte på långa vägar, och vi kommer förmodligen aldrig att bli det, eftersom det alltid kommer att finnas sätt att bli ännu bättre. I vårt kontinuerliga arbete för att minska vår påverkan och bli mer miljömedvetna med våra laminatgolv använder vi en metod som kallas livscykelanalys (LCA). Det gör att vi kan hitta sätt att förbättra varje produkt i varje fas av dess livscykel. Resultaten sammanfattas i en ”miljöproduktdeklaration” (EPD), som fungerar som en av våra ledstjärnor mot ökad hållbarhet.

 • Svanen

  Högt ansedd skandinavisk miljömärkning för produkter som uppfyller stränga ekologiska krav under hela livscykeln.
  Högt ansedd skandinavisk miljömärkning för produkter som uppfyller stränga ekologiska krav under hela livscykeln.
 • EU Ecolabel

  Utmärkelse av utmärkt miljökvalitet som tilldelas produkter och tjänster som uppfyller stränga ekologiska krav under hela livscykeln.
  Utmärkelse av utmärkt miljökvalitet som tilldelas produkter och tjänster som uppfyller stränga ekologiska krav under hela livscykeln.
 • M1

  Beviset på att våra golvprodukter inte släpper ut giftiga ämnen och är luktfria. M1 är den bästa kategorin för denna ytklassificering och representerar de lägsta utsläppen.
  Beviset på att våra golvprodukter inte släpper ut giftiga ämnen och är luktfria. M1 är den bästa kategorin för denna ytklassificering och representerar de lägsta utsläppen.
 • A+

  Utsläppsregleringscertifikat som fungerar som ett erkännande för mycket låga utsläpp. A+ är den bästa kategorin och representerar de lägsta utsläppen.
  Utsläppsregleringscertifikat som fungerar som ett erkännande för mycket låga utsläpp. A+ är den bästa kategorin och representerar de lägsta utsläppen.
 • EPD

  Med vår miljövarudeklaration visar vi vårt engagemang genom att tillhandahålla exakt, tillförlitlig och jämförbar information om våra laminat- och träprodukters miljöprestanda.
  Med vår miljövarudeklaration visar vi vårt engagemang genom att tillhandahålla exakt, tillförlitlig och jämförbar information om våra laminat- och träprodukters miljöprestanda.
 • PEFC

  Globalt tillförlitligt varumärke för träprodukter som härrör från hållbart förvaltade skogar.
  Globalt tillförlitligt varumärke för träprodukter som härrör från hållbart förvaltade skogar.