Go to content Go to search
bedroom with orange sofa and a grey vinyl floor

Välj rätt golv till ditt sovrum

Oavsett om du är sjusovare eller inte är det alltid trevligt att sätta ner fötterna på ett skönt golv. Du kan i princip välja vilket golv du vill till ditt sovrum, men det finns många goda skäl till att just parkett- och laminatgolv är så populära.

Det kan vara lockande att lägga in ett rustikt massivt trägolv i sitt sovrum. Men det är inte lika kul när du får första stickan i foten, när kalla vintern ger ett kallt golv eller när du plötsligt spiller.

Bedchamber with a light parquet floor

Lättskötta golv ger ännu mysigare sovrum

Parkettgolv är samma sak som trägolv. Skillnaden mellan ett parkettgolv och ett massivt trägolv är att parketten inte består av ett trästycke. I stället är parketten uppbyggd av tre lager trä som gör det starkare och tåligare. Eftersom parkettgolvet är tunnare än ett massivt trägolv fungerar det utmärkt tillsammans med golvvärme. Genom att det är ytskiktsbehandlat med sju lager UV-härdad vattenbaserad lack eller högkvalitativ olja har parketten ett bra skydd som underlättar rengöring. Om du vill ha ett varmt och ombonat sovrum finns det inget som slår ett trägolvs unika egenskaper – nästan.

Trots att laminatgolv inte är äkta trägolv så kan de idag faktiskt mäta sig med trägolven. Laminatgolv är ännu tåligare än ett parkettgolv. Det består av olika skikt som alla bidrar till att golvet blir såväl reptåligt som fukttåligt. Dagens laminatgolv ser inte bara ut som trägolv med sina autentiska dekorer utan har dessutom ytor, strukturer och fasningar som ger en naturtrogen känsla. Perfekt för dig som vill ha ett trägolv men med laminatens fördelar.

Pillows on a gray laminate floor

Finns mycket mer än trägolv

Det har i många år nu varit modernt med den mer industriella känslan – rå betong har funnit vägen till vår vardag. Till och med till sovrummet. Men man behöver inte bo i en övergiven fabrik för att få uppleva betongkänslan. Ett betydligt enklare alternativ är att lägga ett laminatgolv som ser ut som betong – då får du det hårda utseendet men fortfarande ett behagligt golv att gå på. Och självklart kan du lägga golvvärme under.

Med Pergos unika ytskiktsbehandlingar kan du vara säker på att du inte bara får ett snyggt golv, utan även ett golv som håller för sovrummets alla utmaningar.

Hitta din favorit bland sovrumsgolven