Go to content Go to search
home office with desk on a beige vinyl floor

Välj rätt golv till hemmakontoret

Att en snygg och fräsch arbetsplats betyder mycket för din motivation och arbetsglädje är ingen nyhet. Ett riktigt hemmakontor är ett ställe där du tillbringar större delen av din vakna tid och det ökar både motivationen och effektiviteten om du slipper känna att du jobbar från sovrummet. Principen för att inreda kontoret är densamma oavsett om du inreder ett kontor för flera eller bara för dig själv – din arbetsplats ska vara praktisk, inbjudande och kreativ.

home office with light grey laminate floor and a big window

Vägen till huvudet går genom kroppen

Idag är det mycket populärt med ståbord. Du skonar din kropp genom en varierad arbetsställning och fastnar inte sittandes med höknacke timme efter timme. Men hur bra bordet än är så är golvet minst lika viktigt. Har du till exempel försökt stå en halvtimme på ett hårt betonggolv? Det kan knäcka vilka unga och friska knän, höfter och ryggar som helst. Om du planerar att skaffa ett ståbord för att skona kroppen får du matcha det med ett skonsamt golv.

Vinyl-, laminat- och trägolv ger dig just det där behagliga underlaget du behöver. Det är mjukt, vilket gör att du kan stå upp längre utan att bli lika trött i kroppen. Alla golv från Pergo har slitstarka ytor som är enkla att rengöra, vilket är mycket praktiskt då du inte vill lägga dyrbar arbetstid på att städa. Fläckarna från spillt kaffe torkar du enkelt bort utan risk för fläckar.

Det mjuka underlaget dämpar också tröttande ljud som tar vår koncentration från arbetsuppgifterna. I din hemmamiljö kommer du också vara tvungen att arbeta hemifrån trots familjemedlemmar som är hemma sjuka och då är en tyst lugn miljö A och O. Den ljuddämpande effekten kan även komma väl till pass när du är ensam för att slippa det där tomrumsljudet som lätt kan uppstå när man pratar i telefon. För en stökig kontorsmiljö rekommenderar vi vinylgolv som är extra ljuddämpande.

close up of a desk with chair and a grey vinyl tile floor

Vinylgolvet har gjort en ”revinylotion”

Med vinylgolvets nya ytskikt har vinylen gjort en comeback med ett naturligt intryck i både utseende och känsla. Idag kan du komma undan med illusionen av ett riktigt trägolv, betonggolv eller skiffer – men utan att göra avkall på komforten.

De snygga och naturtrogna dekorerna gör att vinylgolvet passar lika bra i en offentlig miljö som i ditt hem. Inred till exempel en häftig urban fotoateljé med ett varmgrått betonggolv i vinyl – som du kan jobba på timme efter timme utan trötta fötter.

Or invite the customer to your home office with fresh natural coloured oak laminate or parquet for that extra luxurious wood floor feeling – without having to worry about dirty shoe soles that spread the dirt.

Hitta din favorit bland golven för hemmakontor