Go to content Go to search
vitt trägolv i vardagsrum med mysig öppen spis

Vitt trägolv

Vita parkettgolv är mer än bara ett golvval; det är en duk där livets stunder målas upp. Från tassandet av små fötter i ett livligt familjehem till den tysta elegansen i ett minimalistiskt urbant loft – golvet skänker en touch av raffinemang åt varje rum. Låt oss undersöka varför vita parkettgolv är en favorit i väldigt olika hushåll.

Upptäck våra vita trägolv
vitt trägolv med fiskbensmönster i modernt vitt kök

Varför ska man välja vita trägolv?

  • Lyser upp varje rum: Vita parkettgolv reflekterar solljuset vackert, vilket får rum som ett mysigt hemmakontor eller ett livligt familjekök att kännas levande och välkomnande.
  • Skapar en illusion av rymd: I små lägenheter eller kompakta vardagsrum ger parkettens ljusa nyans en illusion av mer plats, vilket skapar en öppnare och luftigare atmosfär.
  • Tål det dagliga livet: Golvet är konstruerat för att motstå påfrestningarna i det hektiska hushållet. Det klarar husdjurens dagliga parader, barnens vilda lekar och familjens oupphörliga fotsteg.
  • Lätta att rengöra och sköta: Golvet är perfekt för familjer med små barn då det möjliggör problemfri rengöring av spill och smuts i utrymmen med hög aktivitet, som lekrum och matplatser.
  • Vattentåligt tack vare StayClean+: Tänk dig ett livligt kök där matlagning och städning ofta leder till vattenstänk, eller en livlig hall där blöta skor och paraplyer är normen under långa perioder. Tack vare StayClean+-tekniken har våra vita trägolv en vattentät yta så att inget vatten kan sippra igenom.

Vita parkettgolv från Pergo

Kan man måla trägolvet vitt?

Även om det är möjligt att måla trägolvet vitt för att få ett fräscht och modernt utseende, ska man komma ihåg att det kan äventyra golvets tålighet och skönhet. Om man ska få ett varaktigt och visuellt tilltalande resultat krävs noggranna förberedelser och målning i flera steg. Ett problemfritt alternativ är istället de vita parkettgolven i vårt sortiment, som inte kräver någon målning på plats.

Varför är trägolv så dyra?

Kostnaden för ett parkettgolv förknippas med kvaliteten på de material som används och det invecklade hantverk som ligger bakom. Dessutom kan priset påverkas avsevärt av typen av trä som används, där exotiskt lövträ medför en högre kostnad. Att investera i parkettgolv är inte bara ett ekonomiskt åtagande; det är en investering i varaktig skönhet och tålighet för ditt vardagsrum.

vitt parkettgolv i svart kök med livlig familj

Hur får jag mitt vita trägolv att se bra ut?

Tänk dig ett livligt familjekök, där helgfrukosten leder till oavsiktliga juicespill och smulor som sprids ut över golvet. Med Pergos vita parkettgolv behövs bara en snabb avtorkning för att återställa golvets ursprungliga vita lyster. Den problemfria skötseln, som bara kräver en snabb dammsugning eller fuktig avtorkning, gör att man kan ägna mer tid åt trevliga familjeaktiviteter och mindre åt städning. Det gör det till ett praktiskt men ändå snyggt val för dagens dynamiska och levande hem, där både skönhet och funktion är av största vikt.

Vad är alternativen till vitt trägolv?

Osäker om vit parkett är något för dig? Då är vita laminatgolv och vita vinylgolv utmärkta alternativ. De efterliknar utseendet hos naturliga material perfekt (som trä eller sten) samtidigt som de är tåliga mot fukt, repor och fläckar. Med andra ord, perfekta alternativa golv med samma eleganta utseende och slitstyrka som vit parkett, perfekt för hem där livet går snabbt och varje ögonblick räknas.

För att sammanfatta, vitt parkettgolv är mer än ett golvval; det är ett ställningstagande för stil och förfining. Genom att förstå fördelarna och sköta det på rätt sätt kan du njuta av den tidlösa skönheten och varaktiga charmen hos vita parkettgolv i ditt hem.

Upptäck våra vita trägolv