Go to content Go to search
living room with orange sofa and a beige laminate floor

Välj rätt golv till vardagsrummet

Vardagsrummet är just ett rum för varje dag, och för helgerna dessutom. Utöver sovrummet tillbringar vi vår mesta tid i vardagsrummet. Golv som ligger i vardagsrum ska inte bara klara vardagens utmaningar utan också vara snygga och representativa när vi bjuder hem gäster.

living room with a beige hardwood floor and a family reading in a sofa

Parkett är ett utmärkt golv för vardagsrummet

Det finns ett stort urval av parkettdesign att välja mellan. Fördelarna med parkett jämfört med massivt trä är många. Förutom att parketten är betydligt enklare att lägga så är den mer slittålig och enklare att rengöra. Parkettgolv klarar utmaningarna från både en busig familj och festprissar – samtidigt som du fortfarande kan njuta av att ha ett vackert trägolv. Det är även ett utmärkt golvval om du vill ha golvvärme i vardagsrummet.

Skapa illusioner med hjälp av golvet

Få ett litet vardagsrum att se större ut än vad det är med hjälp av stavparkett. Gör så att ett redan stort vardagsrum upplevs som ännu större med breda och långa plankor. Skapa ett vitt, ljust och fräscht rum med ljust trä. Ge vardagsrummet en rustik känsla med mörkt ekträ som har en borstad yta där såväl åldrade kanter, spruckna kvistar som sågmönster skymtar fram. Parkett öppnar upp för många alternativ – allt från klassisk ek till vit ask.

close up of a sofa and coffee table with a grey laminate floor underneath

Laminatgolvet tar plats i finrummet

Om du vet med dig att ditt vardagsrumsgolv kommer att utsättas för många stora påfrestningar eller om du vill testa något annat än trä, är laminatgolv ett utmärkt alternativ. Idag kan det vara svårt att se skillnad mellan ett trägolv och laminat. Utvecklingen har onekligen gått framåt med autentiska dekorer, fasningar och ytstrukturer. Precis som med parkett finns laminatgolvets plankor i olika utföranden – så även laminat passar sig utmärkt för att skapa illusioner. Med laminat kan du dessutom få golvet att se ut som betong och skiffer.

Hitta din favorit bland vardagsrumsgolven