Go to content Go to search

Kan jag använda Pergo vinylgolv med golvvärme eller -kylning?

Vi besvarar alla dina frågor om att kombinera Pergo vinyl med golvvärme eller -kylning.

Vinylgolv och golvvärme passar perfekt tillsammans, vilket har gjort att vinylgolv är mycket populära vid både renovering och nybygge. Alla Pergo vinylgolv kan kombineras med låga temperaturers golvvärme eller -kylning.

Typer av golvvärme

Alla Pergo vinylgolv kan kombineras med låga temperaturers golvvärme. Den maximala kontakttemperaturen på vinylgolv får dock inte överstiga 27°C. Vinylgolv får endast användas med varmvatten eller elektriska värmeelement som placeras i undergolvet. Nya system som värmefilm som placeras på undergolvet är inte lämpliga. Det är viktigt att följa anvisningarna noga när Pergo vinylgolv läggs i kombination med golvvärme.

Ladda ner anvisningarna

Vinylgolv med golvvärme: saker att tänka på

När ett vinylgolv läggs med golvvärme bör du se till att den sammanlagda termiska resistansen inte överstiger 0,15m² K/W. Ju högre termisk resistans, desto längre tid tar det för golvet att värmas upp och desto mindre effektiv blir golvvärmen. Pergo vinylgolv passar perfekt för detta ändamål: Pergo vinyl 4,5 mm har en sammanlagt termisk resistans på 0,015 m²K / W om det är limmat eller 0,025-0,070 m² K / W om det är ‘flytande’ med underlägg. Med andra ord överför ett limmat golv värmen något bättre. Den termiska resistansen hos Pergo vinylgolv ingår i de särskilda riktlinjerna för golvvärme.

Det är viktigt att lägga ett isoleringsskikt under golvvärmen, som ger bättre isolering än vinylgolvet. På så sätt reflekteras värmen bort från isoleringen och ut genom golvet.

Vinylgolv och golvkylning

Golvkylning fungerar efter samma principer som golvvärme, förutom att det använder kallt vatten istället för varmt. Därför är det viktigt att ha ett avancerat system som förhindrar invärtes kondensation vid användning av golvkylning. Detta förhindrar vattenskador på golvet.

Lägga vinylgolv tillsammans med golvvärme

Pergo vinylgolv kan antingen läggas limmade eller flytande. De allmänna installationsriktlinjerna gäller om inte våra särskilda riktlinjer för golvvärme anger något annat. Om du känner dig osäker ber vi dig kontakta din återförsäljare.

Ladda ner anvisningarna

Få reda på mer:

Hjälpte artikeln dig?
Hu kan vi förbrättra artikeln?

Tack för dina synpunkter!

Oj. Något blev fel.

Ett okänt fel inträffade. Var god försök igen. Kontakta oss om problemet kvarstår.