SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida
2016
Laminatgolv kontra vinylgolv
den 2 juni 2016
Så du har bestämt dig för att du behöver ett slitstarkt och fukttåligt golv, men har inte kunnat bestämma dig för om du ska välja laminat eller vinyl? Här förklarar vi skillnader och likheter mellan de båda alternativen.
Läs mer
Massiva trägolv kontra parkettgolv
den 1 juni 2016
Det finns inte mycket som slår värmen, elegansen och den naturliga känslan hos ett trägolv. Vill du lägga in ett trägolv har du alternativen solida trägolv och parkettgolv att välja mellan - men vad är skillnaden? Med blotta ögat är det nästan omöjligt att se skillnad, men olikheterna finns under ytan.
Läs mer
Guide till att välja golv
den 9 maj 2016
Har du bestämt dig för att byta golv? Att välja golv kan vara en närapå överväldigande uppgift, med alla material och utseenden det finns att välja på. Men vi kan hjälpa dig med vad som är bra att tänka på!
Läs mer
Höga klackar kontra elefanter
den 9 maj 2016
Om du var tvungen att välja mellan att bli trampad på tårna av en vuxen elefant på tre ton eller en 60 kilos-person i stilettklackar, vilket skulle du välja?
Läs mer
Förbered ditt hem för försäljning
den 9 maj 2016
När du ska sälja ditt hem är det dags för en genomgång av vad som behöver renoveras och fixas till innan försäljningen. En del renoveringar ger mer avkastning än andra.
Läs mer
Vårstädning
den 9 maj 2016
När vårsolen äntligen börjar skina in genom våra fönster drabbas många av en häftig längtan efter att göra rent hemma.
Läs mer
Laminat eller trä: allt du behöver veta
den 28 april 2016
Vad är egentligen skillnaden på laminatgolv och trägolv? Vi går igenom fördelar och nackdelar på fem olika punkter.
Läs mer
Trägolv som en investering
den 28 april 2016
Går du i säljtankar? Fundera då också på att uppdatera dina golv!
Läs mer
Bästa golven för katter och hundar
den 26 april 2016
Våra älskade husdjur hundar och katter har många goda sidor: de ger oss kärlek, glädje och sällskap. Men de har också några små negativa egenskaper.
Läs mer
4 tips att inreda ett smalt och avlångt rum
den 26 april 2016
Ett smalt och avlångt rum kan kännas knepigt att göra snyggt, men det finns tricks du kan använda.
Läs mer
Trend: Imperfekt fortsatt perfekt
den 18 april 2016
Vi har redan i många år sett att människor söker efter autenticitet. Gamla prylar har redan haft ett liv och vi vill gärna känna till deras historia.
Läs mer
Trend: Föra in utomhus inomhus
den 18 april 2016
Utomhus och inomhus smälter samman.
Läs mer
Trend: Skandinavisk design har stort inflytande på resten av världen
den 18 april 2016
Den skandinaviska designens fräscha, rena och moderna stil har ett stort inflytande på världen. Stora skandinaviska märken lämnar avtryck på inredningstrenderna.
Läs mer
Skejtare och BMX-åkare testar hur Pergos LVT-golv
den 22 februari 2016
I den här spännande videon testar en grupp skejtare och BMX-åkare hur väl Pergos vinylgolv (LVT) står emot slitage, repor och fläckar på en speciellt utformad halfpipe utanför Gent i Belgien.
Läs mer
Pergos nya Sensation: vattentålighet möter tryck-ner-läggning
den 8 januari 2016
Pergo introducerar ännu en laminatinnovation med splitternya Sensation-sortimentet.
Läs mer
2015
Ge ditt golv ett nytt liv, DIY
den 15 december 2015
Har du ett gammalt golv som du tänker slänga? Har du restbitar över efter att du lagt in ditt nya golv? Eller har du kanske tagit upp en skadad panel? Vänta med att köra iväg till återvinningscentralen i så fall: du kan göra mycket mer med ett golv än att bara gå på det.
Läs mer
Ek är förstavalet för parkett och whisky
den 7 december 2015
Man använder samma träslag både för att lagra vin, whisky och de populäraste golven. Ek är förstavalet för såväl parkett som vin- och whiskyfat.
Läs mer
Golvets historia – från sten i grottan till laminat under soffan
den 3 december 2015
Vad är egentligen ett golv? Från början var det stenen i grottan och den trampade leran i hyddan. Lär dig mer om golvets historia på vår sida.
Läs mer
Golv för djurvänner, vilket golv passar bäst hemma hos dig?
den 2 december 2015
Visst älskar vi våra små (och ibland stora) fyrbenta familjemedlemmar. Hundar som katter är ett trevligt sällskap som alltid finns där i vår närhet.
Läs mer
Lär känna materialet i parkettgolvet
den 2 december 2015
När du går förbi ett stort lövträd i skogen kan du räkna med att det har funnits här betydligt längre än du. Träd har använts som virke i urminnes tider och kommer förmodligen att fortsätta användas under lång tid framöver.
Läs mer
Välj rätt golv till rummet
den 1 december 2015
Att välja golv är inte enkelt. Det finns många golvtyper att välja mellan och när du väl valt golv ska du bestämma dig för vilken design du vill ha. Det blir heller inte enklare av att du vet att golvet ska ligga där länge.
Läs mer
Matcha gardinerna med golvet och påverka rummets karaktär
den 1 december 2015
Ditt val av gardiner kan påverka rummet både negativt och positivt. Med fel gardiner kan rummet upplevas som litet, rörigt och omodernt, medan rätt gardiner kan lyfta hela rummet.
Läs mer
Matcha tapeterna med golvet och påverka rummets personlighet
den 1 december 2015
När man gör om ett helt rum så finns det alltid betydligt fler beslut att ta än vad man först hade tänkt sig. Var ska alla kontaktuttagen sitta, vilket golv ska man välja, vilka lister ska man ha och hur ska man möblera …
Läs mer
Förvandla ditt hus till en rustik dröm
den 1 december 2015
Vi är många som dagdrömmer om det där ombonade hemmet. Det som är så där underbart mysigt både för den egna familjen och för middagsgästerna.
Läs mer
Ska jag välja vinyl eller kakel i köket?
den 1 december 2015
Många golvtyper finns att välja på till ditt kök. Trägolv, stengolv, klinker eller till exempel vinylgolv. Välj rätt golv på rätt plats.
Läs mer
Välj golvvärme till golvet
den 30 november 2015
Med golvvärme kan du släppa fötterna fria och lägga morgontofflor och tjockstrumpor på hyllan. Du behöver aldrig mer stiga upp på vintermorgnar och sätta ner fötterna på ett isande golv. Dessutom kan du slippa skrymmande och susande radiatorer – som inte är ett vackert inslag i rummet.
Läs mer
Så här skyddar du ditt golv
den 30 november 2015
Du häller upp morgonens första kopp kaffe. Några droppar landar på golvet. Du märker inget utan sätter dig vid frukostbordet.
Läs mer
Förvandla ditt hem till en maritim oas och inred i New England-stilen
den 30 november 2015
Inredningsstilen kommer från området New England på amerikanska östkusten. I USA kallas den för Hampton style. För att sammanfatta stilen med några enkla ord kan man säga att den bjuder in havet i hemmet.
Läs mer
Vilken stil passar dig bäst? Många stilar finns att välja på när du ska lägga ett nytt golv
den 30 november 2015
Såväl skandinavisk design, New England-stil och rustik stil är mycket populära idag. Vilken stil passar dig? Läs mer om olika stilar för golv.
Läs mer
Hur du rengör ditt golv
den 16 oktober 2015
Dags att rengöra golvet? Här får du praktiska exempel hur du rengör ditt trägolv, laminatgolv eller vinylgolv på bästa sätt.
Läs mer
Matcha golvlisterna med ditt golv
den 16 oktober 2015
Ett nytt golv kan du lägga in på en dag. Men lustigt nog kan det ta år innan man får golvlisterna på plats. Det är inte ovanligt att en som renoverar säger ”vi är färdiga nu – förutom listerna då, förstås …”.
Läs mer
Din totala golvbudget – vilka kostnader ska jag tänka på?
den 15 oktober 2015
Vilka faktorer påverkar din slutgiltiga golvkostnad? Lägger du in ditt golv själv eller anlitar du en golvläggare? Väljer du parkett, laminat eller vinyl?
Läs mer
Golvproffs eller lägga golvet själv?
den 15 oktober 2015
Genom att anlita en golvläggare går processen oftast snabbare och som proffs vet golvläggaren hur man förbereder underlaget, mäter och skarvar på bästa sätt. Men även du som amatör kan lägga golv – både snabbt och enkelt.
Läs mer
Vad gör jag med mitt gamla golv?
den 15 oktober 2015
När du lägger in ett nytt golv och du vill vara säker på att få ett golv som håller länge, så är det viktigt att det läggs på ett bra underlag.
Läs mer
Så här enkelt lägger du ett nytt parkettgolv
den 12 oktober 2015

Enkelt lägga nytt parkettgolv från Pergo. Valen är många – men tillvägagångssättet för hur man lägger sitt parkettgolv är detsamma.

Läs mer
Så här enkelt lägger du ett nytt laminatgolv
den 10 oktober 2015

Att lägga ett laminatgolv är som att lägga ett snyggt pussel – med fördelen att alla bitarna passar ihop. Med bara några klick kan du förvandla ett oinspirerat kök till en fräsch mittpunkt med ett laminatgolv i vit furu. Dessutom behöver du inte hyra in en hantverkare – Följ instruktionerna och bli din egen golvläggare.

Läs mer
Förvandla ditt hem till en skandinavisk ljuskälla
den 10 oktober 2015
Skandinavisk design är välkänd runt om i världen och har funnits som begrepp sedan 1950-talet. Stilen har rötter i modernismen och den nordiska folksjälen.
Läs mer
Varför ska du välja ett trägolv?
den 9 oktober 2015
Trä är associerat med bekvämlighet och värme. Ett material som bara blir vackrare med åren. Det klassiska trägolvet i ek har länge varit en golvfavorit.
Läs mer
Så här enkelt lägger du ett nytt vinylgolv
den 7 oktober 2015
Nu är det kanske dags att byta ut korkmattan som legat där i köket sedan förra seklet. Lägg in ett vackert vinylgolv i stället – du vet ett sådant där verkligt bekymmersfritt golv.
Läs mer
Varför ska du välja ett golv med färg?
den 5 oktober 2015
Det finns inga regler för valet av färg. Begränsa dig till max fyra färger när du inreder ett rum. Använder du fler kan färgerna ta ut varandra.
Läs mer
Eko-vibbar, industriella material och träets återkomst
den 21 augusti 2015
Pergo behåller ledningen inom inredningstrender med det nya utbudet av lyxiga vinylgolv
Läs mer
Ditt hem – din stil
den 5 augusti 2015
Att dekorera hemmet ska handla om vem du är och vad du tycker om. Oavsett vilken typ av inredning du tänker dig, har Pergo rätt målarduk för ditt golv, där du kan måla dina inredningsdrömmar. Här följer några av mina bästa tips på vad man bör tänka på när det gäller rymd och färg.
Läs mer
Färger – begränsa till fyra
den 2 juli 2015
Ditt viktigaste beslut vid inredningen, förutom att välja rätt golv, är att välja färger till ditt hem.
Läs mer
Trend: Grönt liv
den 22 juni 2015
Ofullkomlighet, äkta färger, strukturer och former i naturen är fortfarande en inspirationskälla för designers. Väl valda material och produkter skapar en känsla av robusthet och av att vara "nära naturen".
Läs mer
Trend: Ofullkomlighet & perfektion går hand i hand
den 22 juni 2015
Eftersom våra liv har blivit mer upptagna och strukturerade, så längtar vi efter det lite märkliga, annorlunda och spåren av mänskliga inslag och kontakt.
Läs mer
Trend: Stenlooken är stark
den 22 juni 2015
Den industriella looken inom inredningsdesign har funnits ett tag nu och samtidigt som vi alla inte har turen att bo i en gammal ombyggd lagerlokal som är full av autentiska industriella egenskaper, så finns det sätt att ge våra hem en distinkt urban känsla.
Läs mer
Trend: Trälooken ar överallt just nu
den 22 juni 2015

Trälooken är en av de största trenderna inom heminredning de senaste åren.

Läs mer
1
Lägg golv åt rätt riktning

Åt vilket håll golvbrädorna ligger betyder mycket för rummets allmänna utseende och är ofta en svår nöt att knäcka.

Läs mer