Go to content Go to search
cellar with coat rack and a beige vinyl floor

Välj rätt golv till källaren

Är det äntligen dags att ta tag i den där källaren och förvandla den till en plats man faktiskt vill vara på? Vill du inte längre låta källaren vara ett slott för spindlar och gråsuggor? Då är det dags att ta kontroll över nedre plan och skapa en miljö för människor att trivas i.

Bike next to a stair on a brown cellar floor

Källarens många användningsområden

Många av oss kommer ihåg tonårsrummet i källaren. Det var där man kunde spela sin musik och hänga med sina kompisar utan att störa alltför mycket. För andra har det varit det perfekta tv-rummet där solen aldrig blänkte i tv-skärmen. Men för en hel del har det bara varit en enda stor förvaringsplats – möjligen inredd med tvättmaskin och den gamla värmepannan.

Förvandla med enkla medel

Bara genom att fräscha upp väggarna med ny färg och lägga in ett golv får du en helt ny miljö. Om rummet inte har för många vinklar och vrår lägger du golvet enkelt på en dag. Såväl parkettgolv, laminat som vinyl monteras med Pergos smidiga klickfunktion. Du slipper alla spikar, skruvar och lim och behöver inga avancerade verktyg.

Ofta är grunden gjord av betong. Tänk då på att lägga en fuktspärr innan golvet kommer på. Om underlaget har små ojämnheter här och där kan det räcka med ett mellanlägg för att jämna ut. Oavsett om du väljer parkett, laminat eller vinyl går det utmärkt att kombinera med golvvärme.

Storage cupboard on a light basement vinyl floor

Snyggt och praktiskt

Du kanske vill ha kvar tvättstugan i källaren och då är det viktigt med ett golv som står emot väta. Lägg in ett vinylgolv som både tål fukt och är slitstarkt – så får du även ett mjukt underlag att gå på. Dessutom är vinylgolv utmärkt för en ljuddämpande effekt – något som är bra både med tanke på källarens hårda stenväggar och tvättmaskinens oljud. Vinylgolv finns med många olika dekorer som garanterat gör dina besök i tvättstugan betydligt trevligare än tidigare.

Hitta din favorit bland källargolven