Go to content Go to search
kids room with toys laying on a beige vinyl floor

Välj rätt golv till barnrummet

Att få sitt första helt egna sovrum är en stor händelse för många barn. Nu är det dags att sova i egen säng och att få ett privat tillhåll där varken föräldrar eller syskon stör. Det är helt enkelt den enda plats där barnet kan vara helt för sig själv en stund.

Cot on a beige vinyl floor

Sömnen sätts i första rummet

Ett barn som inte sover bra är oftast inte ett glatt barn. Genom att skapa en tyst och harmonisk sovmiljö ökar du sannolikheten för långa och sköna nätter. Med lugna färger och gärna ett mjukt golv blir sovrummet mysigt för både vila och lek. Välj gärna mellan ett laminatgolv eller vinylgolv – de är båda tåliga för spill och repor. Golven är enkla att hålla rena, stöttåliga, fungerar utmärkt med golvvärme och finns med många snygga dekorer. Vinylgolvet är dessutom mjukt och behagligt, vilket är en fördel om ditt barn skulle ramla ur sängen.

Såväl laminat- som vinylgolvet klarar enkelt små olyckor från barn som pottränar, leker med målarfärg och mammas läppstift. Golven håller sig snygga och fräscha under hela barndomen med allt kladd som kan uppstå.

Nursery with toys on the laminate floor

Med rum för framtiden

Till barnrummet kan det vara lockande att välja ett golv i spännande färger och att måla väggarna i starka kulörer. Vi rekommenderar ändå att du tänker framåt. Måla istället väggarna i en neutral färg och häng upp roliga tavlor. Köp en kreativ matta och placera den på ett snyggt laminatgolv eller vinylgolv med trädekor. Då får du ett rum som fungerar genom hela den trotsiga tonåren också. Dessutom blir rummet perfekt som framtida gästrum när dina vuxna barn kommer på besök – utan att du behöver byta golv eller måla om väggarna.

Hitta din favorit bland barnrumsgolven