Go to content Go to search
Barn som leker på laminatgolvet i vardagsrummet

Parkettgolv, laminatgolv och vinylgolv – Test och jämförelse

Det är inte alltid lätt att välja golv. Särskilt inte nu för tiden när dekorerna på laminatgolv och vinylgolv är så verklighetstrogna att de kan se ut som riktiga trägolv. Så hur ska man välja?

För att hjälpa dig i ditt val har vi gjort en jämförelse mellan Pergos träparkettgolv, laminatgolv och vinylgolv.

Hitta det golv som passar dina behov

Slitstyrka och slagtålighet – laminatgolv bäst i test

Pergos vinylgolv har en Titan V™-flerskiktsyta som skyddar mot repor och slitage. Laminatgolvens ytskikt Titan X™ är marknadens bästa flerskiktsbehandling och ger en slitstyrka som ligger högt över normal standard, även för kommersiella miljöer. Båda golven har en unik flerskiktsstruktur och kompakt stomme som ger hög slagtålighet. Våra laminatgolv har genomgått många test och har alltid fått goda resultat.

Hitta ett laminatgolv

Våra trägolv har en skyddande ytbehandling som ger maximalt skydd. Men även om Pergos trägolv är slitstarkare än de flesta andra trägolv är inga trägolv lika slitstarka som laminat- och vinylgolv.

Installation

Våra laminatgolv och vinylgolv lägger du enkelt själv med hjälp av våra patenterade klicksystem. Du behöver inga förkunskaper och inga särskilda verktyg. Även våra trägolv har klicksystem och går att lägga själv, men för ett riktigt bra resultat rekommenderar vi dig att anlita en golvläggare om du inte är van att lägga golv.

Underhåll och rengöring

Vinylgolv och laminatgolv kräver bara vanlig rengöring: dammsugning och fuktmoppning då och då. Ytskikten är så täta att smuts inte kan tränga ner i golvet, så de är lätta att hålla rena.

Trägolv kan behöva visst underhåll utöver städning, beroende på ytbehandling. Oljade golv bör oljas någon gång om året för att behålla sin vackra yta.

Fukttålighet

Pergos laminatgolv och vinylgolv har båda en fukttålig stomme och en stark och tät klickfog, vilket gör att de är vattentåliga.

Inga trägolv mår bra av fukt, men Pergos parkettgolv tål lite mer än andra trägolv, tack vare sin skyddande ytbehandling. Dock är det alltid viktigt att torka upp spill så snart som möjligt.

Värmetålighet/golvvärme

Alla våra tre golvtyper klarar golvvärme, även trägolven.

Relaterade artiklar