Go to content Go to search
vitt kök med beige laminatgolv

Laminat- och vinylgolv: en jämförelse sida vid sida

Sammansättning: HDF jämfört med syntetisk PVC

Laminat och vinyl skiljer sig åt i sammansättning, men erbjuder båda extremt bra hållbarhet. Laminat består av flera lager med en kärna av HDF, vilken är tillverkad av komprimerade fibrer av återvunnet trä. Vinyl består också av flera lager, som innehåller PVC och komponenter av fiberglas. Dessa är 100 % fria från skadligt ftalat.

närbild av detaljerna på ett pergo lillehammer laminatgolv

Utseende: känsla för detaljer

Både laminat- och vinylgolv erbjuder en oöverträffad verklighetstrogen nivå. Subtila ytbehandlingar med finkorniga strukturer ger en naturlig effekt av trä eller sten.

Vårt laminatsortiment Lillehammer tar det verklighetstrogna ett steg längre. Med sin eleganta design, autentiska struktur och realistiska kanter, sticker Lillehammer ut som en av de mest raffinerade laminatgolv som någonsin tillverkats, och det går nästan inte att särskilja det från riktigt trä.

Prestanda: ett golv som du kan lita på

Komfort och ljud

Vinylgolv känns mjuka och varma. Det är på alla sätt en behaglig upplevelse att gå på dem. Deras akustiska prestanda dämpar oönskat buller från hälar, stövlar, gympaskor och tassar.

Laminatgolv tenderar att låta mer på grund av den hårda ytan och lätta vikten. De kan också kännas lite ihåliga under foten. Jämfört med lyxig vinyl som redan är utrustad med flera ljudabsorberande lager, kan du däremot ytterligare optimera laminatets ljuddämpande kvaliteter med vårt SilentWalk-underlägg.

Golvvärme

Båda golvtyperna är kompatibla med golvvärme, även om vinyl är något mer effektivt. Vinylgolv har den lägsta termiska resistansen hos alla Pergo-golv och är utmärkta värmeledare.

Fukttålighet

Vattenavstötande teknik förhindrar att vatten skadar dina laminat- och vinylgolv. Alla vinylgolv är helt vattentäta och de flesta laminatgolv från Pergo har en innovativ AquaSafe-beläggning i fogarna så att inte vatten kan tränga igenom.

Slitage

Laminat- och vinylgolv från Pergo toppar tabellerna när det gäller slagtålighet, hållbarhet och reptålighet. Smarta tekniker ger våra golv en avsevärt högre reptålighet. Trots att skillnaden endast är marginell har våra laminatgolv en liten fördel över våra vinylgolv när det gäller repor och skav.

kvinna som installerar ett pergo vinylgolv på ett underlag

Installation: bara ett klick

Det är enkelt att lägga båda golvtyperna tack vare vårt innovativa PerfectFold™-klicksystem. Både Pergo laminat och vinyl är så enkla att lägga att du faktiskt kan göra det själv!

Underhåll: ett enkelt svep

Regelbunden dammsugning och moppning med en fuktig trasa och rengöringsprodukter från Pergo rengöringskit räcker gott och väl, eftersom det är enkelt att rengöra både laminat- och vinylgolv..

Budget och garanti: ett golv som håller hela livet

Låt oss prata pris: både laminat och vinyl är billiga. Laminat har ett större urval i det lägsta prisläget. Dessutom levereras både Pergo laminat och vinyl med extremt lång garanti: upp till 25 år respektive 20 år.

Hjälp mig att välja

Har du fortfarande problem att välja mellan laminat och vinyl? Kolla in vår FloorFinder. Efter att du svarat på 4 enkla frågor kommer verktyget att vägleda dig till den perfekta golvtypen och välja det perfekta golvet i vårt sortiment.

Upptäck våra laminat- och vinylgolv

Relaterade artiklar

woman installing a pergo vinyl floor on an underlay

Så här enkelt lägger du ett nytt vinylgolv

Nu är det kanske dags att byta ut korkmattan som legat där i köket sedan förra seklet. Lägg in ett vackert vinylgolv i stället – du vet ett sådant där verkligt bekymmersfritt golv.

man installing a pergo laminate floor on an underlay

Så här enkelt lägger du ett nytt laminatgolv

Att lägga ett laminatgolv är som att lägga ett snyggt pussel – med fördelen att alla bitarna passar ihop. Med bara några klick kan du förvandla ett oinspirerat kök till en fräsch mittpunkt med ett laminatgolv i vit furu. Dessutom behöver du inte hyra in en hantverkare – Följ instruktionerna och bli din egen golvläggare.