Laminatgolv kontra vinylgolv

Laminatgolv kontra vinylgolv

Så du har bestämt dig för att du behöver ett slitstarkt och fukttåligt golv, men har inte kunnat bestämma dig för om du ska välja laminat eller vinyl? Här förklarar vi skillnader och likheter mellan de båda alternativen.

  

MATERIAL

Laminatgolv består av flera lager och har en stomme av HDF-trä (High Density Fibre), vilket är fina fibrer av återvunnet trä som pressats samman under högt tryck. Detta gör laminat praktiskt och billigt, samtidigt som ytskiktet är extremt slitstarkt och reptåligt.

Vinylgolv är gjorda av flera lager bestående av PVC och glasfiber, vilket gör det oerhört tåligt, och ger även en mjukare, varmare och tystare känsla under fötterna jämfört med laminatgolv.

Fukttålighet

Pergos vinylgolv kombinerar ett fukttåligt PVC-bärarmaterial med en stark och tät klickfog, vilket ger en 100% vattentät yta. De är alltså några av de mest vattentåliga golven på marknaden.
Pergos Moisture Resistance System kombinerar ett fukttåligt bärarmaterial med en stark och tät klickfog. Ytskyddet i våra nya Sensationgolv täcker golvet ända ner i fasningen mellan plankorna och bildar en helt sluten yta.

Slitage

Både laminat- och vinylgolv har enastående reptålighet, slagtålighet och slitstyrka.

Rengöring

Bägge alternativen är lätta att rengöra. Laminatgolvets TitanX™-yta är så tät att smuts helt enkelt inte får fäste, och vinylens TitanV™-ytskikt är smutsavvisande, och klickfogens täta konstruktion hindrar smuts från att tränga ner i fogen.

Utseende

Designen du ser på laminat- och vinylgolv är ett detaljerat foto av olika material.

De flesta laminatgolv ser ut som trä, men Pergo har också laminatkollektioner som ser ut som sten och klinkers och andra mer äventyrliga dekorer.

Vinylgolv finns i en rad olika utseenden: bland annat betong, klinkers, sten och mängder av träslag. Båda finns i olika strukturer och fasningar för att framhäva känslan av äkta naturmaterial.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2016-04-28
Top