Lägg ett nytt golv ovanpå ditt gamla

Det behöver inte bli ett så stort projekt att få ett nytt och fräscht golv. Du kan faktiskt lägga ett nytt golv ovanpå ditt gamla!

Du vet det där gamla golvet i sovrummet som du retat dig på i evigheter? Det är så tråkigt och fult, men samtidigt är det ju inget egentligt fel på det. Det är helt och stabilt, så det verkar ju onödigt att lägga en massa jobb och tid på att bryta upp det för att byta ut det. Eller finns det ett bättre sätt?

Vet du, du behöver inte bryta upp det för att få ett nytt golv: du kan lägga ett nytt golv ovanpå det!

Klickgolven från Pergo är så tunna att du knappt behöver oroa dig för att golvet ska bli för högt för trösklar och dörrar – bara minimala justeringar kommer behövas.


Upptäck alla golv


God förberedelse ger ett perfekt nytt golv

För att ditt nya golv ska bli perfekt är det viktigt att du förbereder noga. Har du en textilmatta på ditt gamla golv behöver den tas bort. Kontrollera golvet: det ska vara jämnt, rent och torrt. Är det ojämnt behöver det slipas och spacklas för att ditt slutresultat ska bli stabilt och knarrfritt. Eventuella lösa golvplattor ska du spika fast.

Ett tips för att se om golvet är jämnt är att ta en av dina nya golvplankor och hålla den stående på långsidan på olika ställen av golvet, då ser du lätt om det glappar någonstans.

Dammsug och våttorka golvet noga och låt det torka. Men eftersom ditt nya golv ska acklimatisera sig genom att ligga inomhus i sin förpackning i cirka 48 timmar innan du lägger det så har du gott om tid på dig.

Mellanlägg ger knarrfritt golv

Vi rekommenderar att du sedan täcker golvet med ett mellanlägg. Det hjälper till med stegljudsisolering, håller golvknarret borta och tar bort de sista små ojämnheterna på ditt undergolv.

Lägg ditt nya klickgolv

Nu kan du sätta igång med det roliga: att lägga ditt nya klickgolv! Detaljerad beskrivning av hur du lägger våra golv hittar du här.

  • Förbered undergolvet så det blir jämnt och rent
  • Använd ett mellanlägg för att göra golvet tystare
  • Läs instruktionerna till ditt nya golv noga innan du börjar lägga det

Upptäck alla golv

Läs mer:

Releterade artiklar

2018-05-31

Fem tips för hemmafixaren

2017-07-11

Byta golv – en checklista

2017-11-29

Lägg golv åt rätt riktning