Go to content Go to search

Lägga laminatgolv - förberedelsen

För att få ett bra slutresultat då du installerar ett laminatgolv är det viktigt att göra ett noggrant jobb från allra första början. Förbered dig noggrant.

Innan du börjar lägga själva golvet ska du låta plankorna acklimatiseras till den miljö de ska ligga i. Detta gör du för att de inte ska krympa eller svälla efter det att de är lagda, då kan det bildas springor eller ojämnheter. Låt dem därför ligga minst 48 timmar i det rum de ska installeras.

Se över din verktygslåda

Under den tiden kan du se över att du har alla verktyg du kommer att behöva. Kniv, tumstock, vinkelverktyg, sticksåg, hammare, slagkloss och ett klackjärn ska finnas i verktygslådan. Du kommer också behöva penna, distansklossar och en miniräknare.

Innan du börjar själva installationen ska du se till att ytan du ska lägga golvet på är helt ren. Smuts kan orsaka såväl ojämnheter som knakande ljud i det färdiga golvet. Så dammsug eller sopa noggrant bort damm och annat smuts.

Kolla efter ojämnheter

Kolla också om det finns andra ojämnheter i golvet. Detta kan du göra genom att använda en av plankorna du köpt från Pergo. Dra den försiktigt med ena sidan ner mot golvet och se efter om det bildas glapp eller springor någonstans mellan plankan och golvet.

Få reda på mer:

Hjälpte artikeln dig?
Hu kan vi förbrättra artikeln?

Tack för dina synpunkter!

Oj. Något blev fel.

Ett okänt fel inträffade. Var god försök igen. Kontakta oss om problemet kvarstår.