Go to content Go to search

Så sågar du dina laminatgolv

Fogsvans

En vanlig fogsvans fungerar i allmänhet bra om du ska göra raka snitt i dina plankor. Se då till att lägga plankan så att du kan såga snittet så nära stödytan som möjligt. Det vill säga nära det bord eller den bänk du lagt plankan på. På så sätt blir det stabilare och plankan sviktar mindre då du sågar i den. Se också till att hålla hårt i den lösa änden med din fria hand. Börja med att lägga ett litet snitt så att bladet får bra fäste innan du tar i med full kraft.

Apsåg, cirkelsåg och bordssåg

En kapsåg ,en cirkelsåg eller en bordssåg kan även den användas för dina raka snitt. De ger snygga snitt snabbt och enkelt. Men de kan också användas för att såga vinklade snitt. Du kan där enkelt ställa in gradantalet efter det mått du tagit och få ett perfekt snitt. Se till att klingan snurrar innan den vidrör brädan där du ska såga, på så sätt blir det renare och snyggare på plankan.

Ticksåg

En sticksåg kan användas till alla typer av snitt och är en bra investering om du ska lägga ett golv. Förutom raka och vinklade snitt kan du använda den för att såga rundningar och linjer som har andra former. Även här är det viktigt att låta bladet vara i rörelse innan det vidrör plankan, av samma anledning. Och använd fina sågblad. Testa gärna innan åt vilket håll sågtänderna är vända, så att du kan såga åt rätt håll på dekoren. Allt för att få ett så snyggt snitt som möjligt.

Få reda på mer:

Hjälpte artikeln dig?
Hu kan vi förbrättra artikeln?

Tack för dina synpunkter!

Oj. Något blev fel.

Ett okänt fel inträffade. Var god försök igen. Kontakta oss om problemet kvarstår.