Go to content Go to search

Så lägger du ett mellanlägg

Ett bra undergolv med mellanlägg är en viktig detalj som inte får glömmas bort. Det absorberar ljud, hindrar stigande fukt underifrån och jämnar ut små ojämnheter.

Ett mellanlägg för laminatgolv är mycket enkelt att lägga, du behöver bara en kniv och en tumstock. Veckla ut en bit av mellanlägget och skjut in det mot väggen. Lägg på en låda med plankor för att fixera den änden innan du vecklar ut resten åt andra hållet. Riv sedan av vid det närmaste perforerade vecket.

Vad behöver du?

  • Skärkniv
  • Tumstock

Fyll den kvarvarande luckan

För att fylla den kvarvarande luckan mot väggen tar du det måttet och markerar på den bit av mellanlägget du tänkt använda. Sätt en punkt på båda sidor och använd sedan en golvplanka för skära däremellan för att det ska bli rakt och snyggt.

Lägg sedan den utskurna biten på plats. Det är viktigt att den ligger jämnt och att bitarna inte hamnar på varandra. Om det sker kan golvet bli ojämnt och instabilt. Skär iså fall till bitarna bättre och lägg ner på nytt.

Att arbeta med icke-räta vinklar

Om någon av dina väggar är i en icke rät vinkel får du mäta ut längd och vinkel. Skär ut i ena hörnet och använd sedan en planka för att fortsätta skära så att det blir ett rakt snitt. Är det en bit mellanlägg som går mot en rät vinkel på ena sidan och en icke rätt på andra, bör du börja med att lägga ut den mot den icke räta väggen för att enklare kunna placera den rätt.

Hjälpte artikeln dig?
Hu kan vi förbrättra artikeln?

Tack för dina synpunkter!

Oj. Något blev fel.

Ett okänt fel inträffade. Var god försök igen. Kontakta oss om problemet kvarstår.