Välj rätt golv till rummet

Välj rätt golv till rummet

Att välja golv är inte enkelt. Det finns många golvtyper att välja mellan och när du väl valt golv ska du bestämma dig för vilken design du vill ha. Det blir heller inte enklare av att du vet att golvet ska ligga där länge. Du vill såklart vara säker på att du tar rätt beslut.

"Vår rekommendation är att du börjar med att tänka funktionellt. Vilken typ av rum handlar det om? Ska golvet läggas på första våningen eller andra? Eller är det till exempel ett rum med hög luftfuktighet?" säger Oke Nollet, som är design director på Pergo.

"Vilken typ av rum handlar det om? Ska golvet läggas på första våningen eller andra? Eller är det till exempel ett rum med hög luftfuktighet?"


Golv för fuktiga rum

I rum som kök, hall eller tvättstuga där luftfuktigheten är hög och där det dessutom spills mycket vatten bör du inte välja matta. Massiva trägolv är heller inte att rekommendera då de är känsligare för fukt. Utmärkta golv för den här typen av miljö är istället vinyl, laminat, klinker eller sten. Om du vill ha känslan av ett trägolv eller sten är vinyl eller laminat perfekt. Du får ett naturligt utseende samtidigt som golvet är varmt och behagligt – till skillnad från klinker och sten. Både vinyl och laminat är dessutom vattentåliga och mycket enkla att lägga tack vare Pergos enkla klickfunktion.

Golv till barn- och lekrum

Vinyl är även ett perfekt val till barnrum och lekrum. Vinylgolv är mjuka, vilket innebär att små barn som faller i leken inte slår sig så hårt som de hade gjort om det varit ett massivt trägolv. I hus med två våningar brukar dessutom sovrummen ligga på ovanvåningen – även då är vinyl ett mycket bra val då golvet inte reflekterar ljud.

Golvvalet handlar också om känsla

Självklart kan man inte bara tänka funktionellt när man ska välja ett golv. Du ska leva med ditt nya golv i många år framöver. Vilket material och utseende som du föredrar är ju väldigt personligt.

"Vi på Pergo följer alltid de senaste inredningstrenderna och skapar golv som kan ge dig den rätta känslan," säger Oke Nollet. "Nu är det till exempel populärt med material som har industriell karaktär och trägolv gör comeback. Med våra parkettgolv, laminatgolv och vinylgolv har vi något för alla smaker - samtidigt som golven fungerar i det verkliga livet med busiga barn, höga klackar och kalla vinterdagar."

"Vi har något för alla smaker - samtidigt som golven fungerar i det verkliga livet med busiga barn, höga klackar och kalla vinterdagar"

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2017-07-26
2016-05-09
Top