Go to content Go to search
sovrum med grå vinylgolv och en cognacfärgad läderstol

Välj rätt golv till rummet

Att välja golv är inte enkelt. Det finns många golvtyper att välja mellan och när du väl valt golv ska du bestämma dig för vilken design du vill ha. Det blir heller inte enklare av att du vet att golvet ska ligga där länge. Du vill såklart vara säker på att du tar rätt beslut.

Upptäck rätt golv för ditt rum

Vår rekommendation är att du börjar med att tänka funktionellt. Vilken typ av rum handlar det om? Ska golvet läggas på första våningen eller andra? Eller är det till exempel ett rum med hög luftfuktighet?

Golv för fuktiga rum

I rum som kök, hall eller tvättstuga där luftfuktigheten är hög och där det dessutom spills mycket vatten bör du inte välja matta. Massiva trägolv är heller inte att rekommendera då de är känsligare för fukt. Utmärkta golv för den här typen av miljö är istället vinyl, laminat, klinker eller sten. Om du vill ha känslan av ett trägolv eller sten är vinyl eller laminat perfekt. Du får ett naturligt utseende samtidigt som golvet är varmt och behagligt – till skillnad från klinker och sten. Både vinyl och laminat är dessutom vattentåliga och mycket enkla att lägga tack vare Pergos enkla klickfunktion.

Golv till barn- och lekrum

Vinyl är även ett perfekt val till barnrum och lekrum. Vinylgolv är mjuka, vilket innebär att små barn som faller i leken inte slår sig så hårt som de hade gjort om det varit ett massivt trägolv. I hus med två våningar brukar dessutom sovrummen ligga på ovanvåningen – även då är vinyl ett mycket bra val då golvet inte reflekterar ljud.

Golvvalet handlar också om känsla

Självklart kan man inte bara tänka funktionellt när man ska välja ett golv. Du ska leva med ditt nya golv i många år framöver. Vilket material och utseende som du föredrar är ju väldigt personligt.

Vi på Pergo följer alltid de senaste inredningstrenderna och skapar golv som kan ge dig den rätta känslan. Nu är det till exempel populärt med material som har industriell karaktär och trägolv gör comeback. Med våra parkettgolv, laminatgolv och vinylgolv har vi något för alla smaker - samtidigt som golven fungerar i det verkliga livet med busiga barn, höga klackar och kalla vinterdagar.

Hitta rätt golv för ditt rum

Relaterade artiklar

coffee table with books and decoration and a beige vinyl floor underneath

Guide till att välja golv

Har du bestämt dig för att byta golv? Att välja golv kan vara en närapå överväldigande uppgift, med alla material och utseenden det finns att välja på. Men vi kan hjälpa dig med vad som är bra att tänka på!

living room with a big window and a beige laminate floor

Snygga golv: design, strukturer och fasning

Det finns många snygga golv, men Pergo-golv tar det ett steg längre. De har inte bara attraktiva dekorer utan också en mängd olika ytbehandlingar och glansnivåer, som ger golvet en extra dimension. Upptäck dem nu!