DEN FÖRSTA GOLVTILLVERKAREN
SOM TAGIT EMOT SVANENMÄRKET

På Pergo är vi stolta över att kunna meddela att våra laminat- och träprodukter är Svanenmärkta. Det eftertraktade Svanenmärket är en bekräftelse på Pergos löpande arbete med att skapa innovativa golv med minsta möjliga miljöpåverkan. Det har aldrig varit enklare för konsumenter och företag att göra ett hållbart val.

Pergos stränga kriterier

Svanenmärkets höga standarder

När det gäller laminat- och trägolv har Pergo hållit högsta standard i årtionden. Tack vare Pergos stränga kriterier inom säkerhet, hälsa och hållbarhet, har lyckats bli den första golvtillverkaren som tagit emot Svanenmärket.

Pergos bekräftelse

För Pergo är Svanenmärket en bekräftelse på vad vi har arbetat med i flera år. Golv som lever upp till stränga standarder när det gäller skadliga ämnen. Golv som uppfyller kriterier med avseende på ursprung och spårbarhet. Och slutligen golv produceras på ett energisnålt sätt, så att du kan välja ett hållbart alternativ för ditt hem.

 

Om Svanenmärket

 

Alla möjliga krav

För att ta emot Svanenmärket måste produkterna uppfylla alla möjliga krav. Från miljökontroller gällande en produkts livscykel till kemiska krav som är obligatoriska för att få en miljömärkning, klarar Pergos golv provet galant. Det är grädden på moset i vårt löpande arbete med att skapa riktigt säkra och hållbara produkter, som våra golv i återvunnet trä.

25 000 olika produkter

I Norden säljs drygt 25 000 olika Svanenmärkta produkter. På Pergo är vi stolta över att vara den första aktören inom golvindustrin som liksom tusentals andra varumärken arbetar med att minska vårt koldioxidavtryck.

 

 

Läs mer om Pergos arbete för hållbarhet

 

Releterade artiklar

2022-01-04

Exklusiv uppfinning inom laminatåtervinning

2017-07-07

Slitstarkt golv med överlägsen hållbarhet

2021-12-09

Skapa ett hållbart hem med återvunnet trägolv