Go to content Go to search
grå matchande golvlister till ett grått laminatgolv

Matcha golvlisterna med ditt golv

Ett nytt golv kan du lägga in på en dag. Men lustigt nog kan det ta år innan man får golvlisterna på plats. Det är inte ovanligt att en som renoverar säger ”vi är färdiga nu – förutom listerna då, förstås …”.

Men ett nytt, fräscht golv förtjänar en snygg finish. Utan golvlister kan rummet lätt se ofärdigt ut. Det är bättre att lägga in golvlisterna genast, antingen själv eller med hjälp av ett proffs som gör det i en handvändning. Golvlister – eller golvsocklar som man också kallar dem – kan ha stor påverkan på det upplevda slutresultatet.

Golvsockeln är så mycket mer än ett sätt att gömma springor mellan golv och vägg, och alternativen är många. Välj mellan breda eller smala golvsocklar för en klassisk eller modern touch och olika färger beroende på vilken effekt du är ute efter.

Upptäck våra golv

Listerna sätter stilen

Golvsocklar kan förstärka ditt hems stil. Du kan välja en enkel och ren design för ett modernt utseende. Om du vill ge ditt hem en klassisk stil kan du satsa på lister med svarvade mönster inspirerade av 1800-talet. Matcha golvsockeln med dörrfodret och skapa en vacker helhet.

Smala eller breda golvsocklar?

Smala sockelvarianter kan göra att rummet ser mindre påkostat ut, medan breda och svarvade socklar ger en mer exklusiv känsla. Vita väggar och lister kan förstärka upplevelsen av ett luftigt rum. Att måla listerna i samma färg som väggarna hjälper till att förlänga väggarna. Om du väljer mörka golvsocklar kommer de att leda ögonen till golvet. Mörka lister kan även skapa en elegant effekt, vilket kan vara mycket vackert i till exempel en korridor.

Färgmatcha golven med golvsocklar

Du kan färgmatcha alla socklar till ditt Pergo Golv, oavsett vilket material du väljer. Eller om du föredrar traditionella vita socklar. Ta en titt på Pergos utbud:

Relaterade artiklar