Lägg golv åt rätt riktning

Lägg golv åt rätt riktning

Åt vilket håll golvbrädorna ligger betyder mycket för rummets allmänna utseende och är ofta en svår nöt att knäcka.

En tumregel säger att man ska lägga golvet i samma riktning som rummets huvudsakliga ljuskälla och i linje med den mest använda entrén. Om det finns flera dörrar och fönster, välj den riktning som innebär enklaste installationen. Några användbara 'optiska effekter' till ditt rum? Följ dessa praktiska tips.

 

HORISONTELLT = BREDD

1. HORISONTELLT = BREDD

Ska du lägga golv i ett smalt rum? Lägg golvbrädorna horisontellt! Med golvbrädorna på tvären ser ytan bredare ut, eftersom metoden effektivt eliminerar känslan av inramning. För att ytterligare förstärka den här effekten, använd aldrig mörka färger vare sig på golv eller väggar, eftersom det gör ett smalt rum ännu smalare.

 

VERTIKALT = LÄNGD

2. VERTIKALT = LÄNGD

När du lägger golv i ett kort rum vill du självklart öka känslan av djup. Om golvbrädorna läggs vertikalt ser rummet längre ut. Vill du ytterligare förstärka effekten av vertikal golvläggning? Kombinera ljusa golv och mörka väggar, eftersom det ökar rummets känsla av djup.

 

DIAGONALT = STORLEK

3. DIAGONALT = STORLEK

För att med minimal insats piffa upp ett väldigt litet rum, lägg golvet diagonalt! Vanligast är 45 graders vinkel, som förhöjer rummets utseende och skapar verkligt ögongodis. Med så lite som 10 grader kan den diagonala golvläggningen hjälpa dig att visuellt koppla en vägg till en vägg i ett annat rum, vilket ger en enande effekt och öppnar upp rummet!

 

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-08-05
Top