Go to content Go to search

Kan jag använda Pergo original-laminat med golvvärme eller kylning?

Vi besvarar alla dina frågor om att kombinera Pergo Laminat med golvvärme eller -kylning.

Typer av golvvärme

Alla Pergo laminatgolv kan kombineras med låga temperaturer golvvärme eller -kylning. Den maximala kontakttemperatur får inte överstiga 27°C, både när det gäller klassiska varmvatten- eller elvärmeelement samt värmefilmer som installeras på undergolvet. När du lägger båda dessa typer av golvvärme är det nödvändigt att följa anvisningarna noga.

Ladda ner anvisningarna

Laminat med golvvärme: saker att tänka på

När ett laminatgolv läggs med golvvärme bör du se till att den sammanlagda termiska resistansen inte överstiger 0,15m² K/W. Ju högre termisk resistans, desto längre tid tar det för golvet att värmas upp och desto mindre effektiv blir golvvärmen. Den termiska resistansen hos Pergo laminat i kombination med ett av våra underlägg ingår i de särskilda riktlinjerna för golvvärme.

Det är även viktigt att lägga ett isoleringsskikt under golvvärmen, som ger bättre isolering än laminatet. På så sätt reflekteras värmen bort från isoleringen och ut genom golvet.

Laminat och golvkylning

Golvkylning fungerar efter samma principer som golvvärme, förutom att det använder kallt vatten istället för varmt. Därför är det viktigt att ha ett avancerat system som förhindrar invärtes kondensation vid användning av golvkylning. Detta förhindrar vattenskador på golvet.

En termisk resistans om mindre än eller lika med 0,09 m²K/W rekommenderas vid golvkylning. Därför kan du vänta dig en minimal kapacitetsförlust i vissa fall.

Lägga laminatgolv tillsammans med golvvärme

När du lägger laminatgolv tillsammans med golvvärme, ska du alltid vara noga med att lägga ett flytande golv. Om du väljer Pergo laminat rekommenderar vi att du även lägger ett Silent Walk-underlägg för bästa resultat. De allmänna installationsriktlinjerna gäller om inte våra särskilda riktlinjer för golvvärme anger något annat. Om du känner dig osäker ber vi dig kontakta din återförsäljare.

Ladda ner anvisningarna för golvvärme

Få reda på mer:

Hjälpte artikeln dig?
Hu kan vi förbrättra artikeln?

Tack för dina synpunkter!

Oj. Något blev fel.

Ett okänt fel inträffade. Var god försök igen. Kontakta oss om problemet kvarstår.