SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Askgolv – det ädla trädet

Asken är ett ädellövträd med ett virke som är hårt, segt och lätt att böja. Kvalitéer som gör det utmärkt för parkettgolv. Med askens ljusa färg ger parketten dessutom rummet den där fräscha skandinaviska känslan.

Den ljusa askparketten

Askgolv återkommer i flera av Pergos kollektioner där just askens ljusa karaktär är bevarad. Variationerna mellan de olika kollektionerna är i övrigt många. Du kan välja mellan såväl stora kvistar som små, olika grad av färgvariationer i träet och dessutom få allt från 1-stavsplankor till 3-stav. Utöver detta finns det självklart många val att göra när det gäller golvets struktur och finish. Precis som för ekparketten kan du få askparkett med fasade kanter, olika borstningsdjup och synliga sågmärken. Allt för att du ska kunna hitta rätt stil till ditt hem.

En skyddad yta för ett långt liv

Alla Pergos golv håller för en livstid. Tack vare den omfattande ytbehandlingen behöver du inte tveka inför valet av en ljus askparkett. Du kan känna dig trygg i att det kommeratt klara vardagens utmaningar och festliga tillfällen. Alla trägolv från Pergo har en skyddande ytbehandling – antingen med sju lager UV-härdad vattenbaserad lack eller också med högkvalitativ olja. Behandlingarna ger maximalt skydd och underlättar rengöringen. Utöver den skyddande ytan har parkettgolven en avancerad stomme i gran eller fur som absorberar de stötar och påfrestningar som golvet utsätts för. Det garanterar att parkettgolvet alltid behåller sin stabilitet.

Eftersom parkettgolvet är färdigbehandlat när det levereras till ditt hem behöver du inte vänta utan kan gå på det så fort parketten är på plats.

Upptäcka vår askgolv