Vilken stil passar dig bäst? Många stilar finns att välja på när du ska lägga ett nytt golv

Vilken stil passar dig bäst? Många stilar finns att välja på när du ska lägga ett nytt golv style=

Såväl skandinavisk design, New England-stil och rustik stil är mycket populära idag. Alla stilarna flörtar med naturen och bjuder in såväl ljus som värme i våra hem. Det finns mycket i stilarna som påminner om vartannat, samtidigt som du kan få helt olika upplevelser beroende på vilken stil du väljer.

Naturen är en viktig del

Oavsett vilken av dessa tre inredningsstilar du väljer så är naturen ett viktigt inslag. Trä är ett material som återkommer och används mycket. Trägolven är ett måste för alla stilarna. I skandinavisk stil ska trägolven gärna vara ljusa eller vita. Om du inreder à la New England kan golvet antingen vara vitt eller mörkt. Träplankorna ska vara hellånga och sträcka sig över hela rumsytan – och det får gärna vara breda plankor. Med den rustika inredningen ska golvet vara just rustikt och får gärna ha skavanker och kännas obehandlat. Här ska man satsa på ett lite ruffigt golv som också det ska vara med hellånga och breda golvplankor.

För såväl skandinavisk stil som New England-stilen ska väggarna vara ljusa, helst vita. Den rustika stilen ska också ha vita väggar – inte tapet – men gärna väggar med textur. Kombinera gärna de vita väggarna i den rustika stilen med nakna takbjälkar och exponerade stenväggar.

Leka med textilier

Även när det gäller textilier är den skandinaviska inredningsstilen mycket sparsmakad. Det ska vara ljusa basfärger i dämpade jordnära toner som vitt, beige, mossgrönt, ljusbrunt och ljusblått. New Englands textilier ska också gärna vara ljusa, samtidigt som en nyckel till stilen är kombinationen av vitt och blått. Här kan du gärna pryda rummet med kuddar i vitt med breda blå ränder. Den amerikanska stjärnan får gärna också vara med på kuddar och textilier. Eftersom du är ute efter en rustik inredning ska du inte använda dig av tryckta mönster. Tänk istället lapptäcke, broderat, handgjorda filtar, jute, linne och sisal. Du kan även gärna lägga ett vackert koskinn på golvet eller en fårpläd på fåtöljen.

Möblerna som passar stilen

Bara för att du har ett rustikt rum behöver du inte ha rustika möbler. Du kan absolut kombinera stilen med en modern inredning – annars kan det lätt se ut som en timmerstuga i bergen istället för ett modernt hem. Om du vill förhöja den rustika känslan kan du istället satsa på en vacker öppen spis i sten.

Skandinavisk inredning får självklart gärna kombineras med skandinavisk design – och det finns det gott om. Vackra och enkla stolar i metall och läder, en skön Laminostol att luta sig tillbaka i eller en vacker vit soffa med en sober pläd.

Med New England-inredningen lutar du dig tillbaka i en rottingstol, en mörk lädersoffa eller en vit stor soffa. Huvudet vilar på den blårandiga kudden. På väggarna hänger svartvit konst och fötterna vilar på en naturfärgad sisalmatta.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-08-05
Top