Varför ska du välja ett trägolv?

Varför ska du välja ett trägolv?

Trä är associerat med bekvämlighet och värme. Det är ett material som bara blir vackrare med tiden. Det klassiska trägolvet i ek har länge varit en golvfavorit. Tack vare den skandinaviska designens inflytande ser man nu även att mjukare träslag ökar i popularitet.

Trendigt med trä

"En av de allra tydligaste trenderna just nu är trätrenden som syns precis överallt. Trämöbler, trägolv, väggar eller andra accessoarer skapar en harmonisk känsla, som att varje spån och flisa berättar en historia," säger Oke Nollet, design director på Pergo.

Trägolv är onekligen ett golv som fungerar i alla sammanhang, oavsett om det handlar om herrgården eller den mindre lägenheten i mer blygsam skala. Förutom att skapa upplevelser med färg och träslag kan du laborera med storleken på plankorna. Gör det lilla rummet större med trestavsparkett eller låt träets naturliga skiftningar ta mer plats med enstavsparkett.

Ljust och mörkt trägolv

Djupa och dramatiska kaffetoner skapar en lyxig och gedigen framtoning. Ljusa, blonda trägolv är mycket populära för den som vill ge sin bostad en modern känsla. Trenden med mörk espresso och ljust trä ser ut att hålla i sig i flera år framöver.

Låta de naturliga skönhetsfläckarna synas

När det gäller trägolv är det inte bara färgen som påverkar vilken känsla golvet och rummet ger. Idag är det modernt att man ska se de naturliga skönhetsfläckarna – att man ska uppleva det råa materialet och känna sig närmre naturen. Golven ska upplevas som autentiska i både utseende och känsla.

Idag är också det gamla modernt. Ett trägolv ska utöver sin naturliga framtoning berätta en historia och ge en känsla av återanvänt eller vintage. Det får gärna synas tecken på att golvet har slitits och åldrats. Pergo har parkett med olika borstningar som framhäver träplankans naturliga ådringar och årsringar. Det finns även en ytstruktur med slumpmässiga sågmärken som framhäver hantverket och karaktären hos plankan. Allt för att ge golvet och i sin tur rummet en genuin känsla.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-12
2016-04-28
Top