Go to content Go to search
närbild av pergo laminatgolv i mörkbrun valnöt

Du kommer att älska valnötsgolv

Ett golv i valnötsträ kan ge ett rum ett helt nytt utseende, tack vare det livfulla, naturliga trämönstret. I kombination med vita väggar eller möbler ger ett mörkt golv i valnöt en härlig kontrastverkan.

Anledningen till de stora nyansskillnaderna i träet är att kärnvirket är ljusbrunt till mörkt chokladbrunt, medan ytveden är krämvit. Ådringen är vanligtvis rak, men kan också vara vågig, vilket ger träet en intressant variation.

Upptäck vårt valnötsgolv

Olika varianter av valnötsträ

Valnöt växer främst i Europa och Amerika, och den amerikanska varianten är mörkare brun och jämnare i färgen än den europeiska. Det finns också en peruansk variant som är så mörk att den går mot svart.

Det mörkbruna kärnvirket bleknar med tiden – redan efter ett par år får det en mer guldbrun eller grå ton. Solljus skyndar på blekningen, så att det tydligt syns var möbler eller mattor varit placerade om man flyttar på dem.

Behåll färgen med valnötsgolv i laminat

Ett sätt att behålla den vackra färgen och undvika blekning är att istället för ett valnötsgolv i trä välja ett valnötslaminat. Pergo har valnötsgolv som laminat i klassiskt plankformat, med en fin och realistisk trästruktur som framhävs ytterligare av den sidenmatta finishen.

Lägre pris, högre slittålighet

Med ett laminatgolv kan du dessutom komma ner i pris från det vanligtvis ganska dyra trägolvet i valnöt. Pergos laminatgolv är också mycket hållbara och slittåliga och enkla att lägga själv.

  • Valnötsgolv har vackra färgvariationer.
  • Valnötsträ bleknar med tiden.
  • Välj ett valnötslaminat för hållbarhet i både färg och yta.

Relaterade artiklar

white kitchen with a grey oak laminate floor

Du kommer att älska ekparkett

Ekparkett är en riktig klassiker som är känt och älskat i hela världen. | ekparkett, laminatgolv i ekträ

Coach and carpet on pine beige laminate floor

Du kommer att älska furugolv

Skandinavisk inredning är i ropet och med hypen följer ett växande intresse för furugolv. | furugolv, laminatgolv i furu