Du kommer att älska furugolv

Pergo furugolv

Skandinavisk interiör, med dess minimalistiska och på samma gång hemtrevliga look, är populärare än någonsin. Ett av de främsta inslagen i skandinavisk interiör är användningen av furu till möbler och golv. Furugolv har en distinkt rustik kvalitet och kännetecknas av raka fina ådringar och små kvistar.

Furu passar väl till all interiör men är ett mjukare träslag vilket gör det känsligare för slitage. Såvida du inte är ’förtjust i en matt, sliten och opolerad look lämpar sig furu bäst i lågtrafikerade områden. Eller så kan du satsa på ett laminatgolv eller vinylgolv med oerhört autentisk furutextur för ett bekymmersfritt alternativ.

Upptäck alla furugolv

Laminat-furugolv

Med ett furulaminat kan du få furuträets vackra utseende tillsammans med laminatets överlägsna tålighet mot slitage, repor och slag. Ytskiktet gör dessutom golvet fukttåligt, hygieniskt och lättstädat.

Laminatplankorna har ett perfekt, naturligt utseende, och för att ytterligare öka känslan av äkta trä finns furulaminaten med flera olika strukturer på plankorna. Vi har allt från en sidenlen yta till en grovhuggen struktur som kan ha sprick-, kvist- eller ålderseffekt.

Våra furu laminatgolv lägger du enkelt själv utan avancerade redskap eller verktyg. Här kan du läsa om hur man gör.

Vinylfurugolv

Behöver du ett ännu tåligare golv men ändå vill ha det rustika utseendet hos furu så ska du satsa på ett vinylgolv med furudekor. Pergos Modern plank-dekorer har en naturlig struktur som återskapar naturen in i minsta detalj. De har finstämda nyanser, hög kontrast och variationer mellan olika plankor – detaljer som gör stor skillnad.

Våra vinylgolv är vattentäta och enkla att rengöra. De är stabila och slitstarka.

Precis som laminatgolven är furu vinylgolven enkla att lägga själv tack vare vårt patenterade klicksystem.

Du kommer att älska furugolv...

Pergo furugolv – ett hållbart alternativ

Ett hållbart alternativ

Pergos laminat- och lyxvinylgolv kombinerar furuträets rustika autenticitet med utmärkt hållfasthet och slitstyrka, liksom en garanti på 25 år.

Pergos furugolv – en designstil för varje interiör

En designstil för varje interiör

Dagens furugolv finns i fler designstilar än ‘enbart traditionellt naturlig furu’. Ett varierande utbud av färger och ytbehandlingar garanterar att det finns ett furugolv med en stil som passar din interiör också.


Pergo furugolv – enkelt underhåll

Enkelt underhåll

Våra vinyl- och laminatgolv med en naturlig furulook ger den ultimata sinnesfriden genom Titan X™-tekniken.

Pergo furugolv – enkel golvläggning

Enkel golvläggning

Att lägga ett helt nytt furugolv ska inte vara ett grovgöra. Tack vare de välkända och patenterade PerfectFold-klicksystemen behöver du varken lim eller spikar för att lägga ett furugolv. Allt som krävs är ett smidigt klick — inga besvär alls!

Upptäck alla furugolv

Hitta närmsta återförsäljare >