Välj vinylgolv med klicksystem istället för klinkers

När du behöver ett riktigt tåligt och vattentätt golv är vinylgolv med klicksystem ett bättre val än klinkers. Pergo har genomfört ett test där ett av våra vinylgolv utsattes för hårda påfrestningar och det höll måttet med råge.

Klinkergolv är vattentätt och tåligt, men det är också hårt, halt och kallt. Ett vinylgolv är mjukt och behagligt att gå och stå på och har dessutom en ljuddämpande effekt.


Vinylgolv med enastående slitstyrka

Våra vinylgolv är uppbyggda av fem lager, som ger det en enastående slitstyrka och stöttålighet.

Underst finns ett extra slagtåligt vinyllager, på det ligger ett stabiliserande lager med glasfiber och i mitten en mycket stark och slagtålig vinylkärna. Ovanpå det finns dekorlagret, och det finns mängder av naturtrogna dekorer att välja på.

På toppen skyddar TitanV™-ytskiktet mot repor, fläckar och slitage. Ytskiktet gör också golvet hygieniskt, eftersom den täta ytan hindrar smuts och väta att tränga ner under ytan och i skarvarna och därmed motverkar uppkomsten av bakterier.


Enkelt att själv lägga vinylgolv med klicksystem

Det patenterade klicksystemet PerfectFold™ V gör det möjligt att låsa golvet både vertikalt och horisontellt, så det går enkelt och snabbt att lägga golvet själv: det är bara att vika ner och klicka på plats. Dessutom är alla våra vinylgolv helt ftalatfria och har upp till 25 års garanti.


Test av vinylgolv med klicksystem

För att bevisa vinylgolvets överlägsna slitstyrka utförde Pergo 2015 ett test i Belgien, där vi byggde upp en halfpipe, belagd med Pergo Optimum LVT.

Sedan bjöd vi in ett gäng skateboardåkare och BMX-cyklister att testa – det var fritt fram att försöka slita den så hårt de kunde. De gjorde sitt bästa, men hur mycket de än försökte lyckades de inte ens göra ett märke i golvet. Se videon här!


  • Vinylgolv är slittåliga och vattentäta, precis som klinkers. Dessutom känns de mjuka och sköna att gå på.
  • Pergos vinylgolv har enastående slitstyrka och hållbarhet.
  • Det är enkelt att lägga vinylgolv med klicksystem själv.
  • Ett test med skejtare och BMX-åkare bevisade golvets slitstyrka.
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-07
2017-07-31
Top