Go to content Go to search
barnrum med grått vinylgolv och massor av leksaker

Tysta golv med plastmatta

Kärt barn har många namn, säger man ju, och det gäller även för plastgolv. PVC-golv, plastmatta, golvplattor, plastgolv – eller vinylgolv, som de heter hos Pergo.

Upptäck våra vinylgolv

Gör livet lite tystare med plastmatta på ditt golv

Ibland blir livet lite för högljutt hemma. Det kan vara barn som leker, slammer från kastruller och porslin, skor med hårda sulor, en snedlastad tvättmaskin eller en hund med oklippta klor som springer på ett hårt trägolv. Att klä hela rummet från golv till tak med heltäckningsmatta känns kanske inte så lockande, så vad kan du göra istället? Satsa på en plastmatta på golvet.

Vinylgolv reducerar stegljud

Pergos vinylgolv är inte som vilken gammal plastmatta som helst – som man faktiskt kan höra på förkortningen LVT, som betyder Luxury Vinyl Tiles.

De är gjorda av ett mjukt vinylmaterial som reducerar stegljud och är tysta och behagliga att gå på.

Vill du ha ett extra tyst golv kan du dessutom satsa på ett mellanlägg som läggs under golvet och ytterligare dämpar stegljud.

Tåliga mot slitage och enkla att lägga själv

Extra fördelar med vinylgolv är att de är tåliga mot slitage som repor och slag, lättstädade, hygieniska och vattentåliga. Dessutom är de enkla att lägga själv, och finns i mängder av olika dekorer som återskapar vackra naturmaterial.

Relaterade artiklar

dog laying on a beige laminate floor from pergo

Bästa golven för katter och hundar

Våra älskade husdjur hundar och katter har många goda sidor: de ger oss kärlek, glädje och sällskap. Men de har också några små negativa egenskaper.