SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Bästa golven för katter och hundar

den 26 april 2016

Våra älskade husdjur hundar och katter har många goda sidor: de ger oss kärlek, glädje och sällskap. Men de har också några små negativa egenskaper:

Ibland kan det ske små olyckor på golvet innan de blivit rumsrena, päls fälls och det händer ju då och då att både katter och hundar vill vässa klorna där matte och husse inte tycker det är så lämpligt. Det finns som tur är ett område där vi ganska enkelt kan minimera konsekvenserna, och det är golvet.

Vinylgolv

Det absolut mest husdjursvänliga golvalternativet är vinylgolv. Det kraftfulla, starka ytskiktet på Pergos vinylgolv har en oerhört hög tålighet mot små repor. Ytskiktet är smutsavvisande och lätt att rengöra, tack vare att ytan är så tät att uppkomst av bakterier förhindras. Klickfogarnas täta konstruktion hindrar dessutom smuts och vätska från att tränga ner i fogarna. Det översta mjuka vinylskiktet dämpar också ljudet från små vassa klor när djuren går på det.

Låt dig inspireras av Pergo vinylgolv | Ladda ned broschyr

Laminatgolv

Ett annat bra alternativ är laminatgolv. Det har en överlägsen slitstyrka och reptålighet, är hygieniskt tack vare att ytan är så tät att smuts inte får fäste, och därmed blir golvet också lätt att rengöra. Dessutom är det vattentåligt. Pergos Sensation-ytskikt täcker hela ovansidan ända ner i fasningen mellan plankorna och bildar en helt sluten yta. Nackdelarna är att golvet kan kännas halt att gå på för djuren, och klornas klickande hörs tydligt när djuren går omkring.

Låt dig inspireras av Pergo laminatgolv | Ladda ned broschyr

Follow us:

  

Dela den här artikeln