Historien om vita furugolv

Historien om vita furugolv

Även skandinavisk design, med furu som det föredragna träslaget, är fortsatt mycket populärt. Det är ingen tillfällighet att ”Brushed white pine” laminatgolv är en av de designer som står ut i den nya Sensation-kollektionen.

"During a vacation in a chalet in Norway, Under en semester i ett slott i Norge blev jag imponerad av beläggningen av borstad furu som täckte väggarna. Träslaget kan dock inte användas på golv då det är alltför mjukt och drar till sig damm.

Oke Nollet, designchef Pergo, berättar historien bakom furugolvet:

”Under en semester i ett slott i Norge blev jag imponerad av beläggningen av borstad furu som täckte väggarna. Träslaget kan dock inte användas på golv då det är alltför mjukt och drar till sig damm. Detta inspirerade mig till att skapa ett laminatalternativ i borstad barrved som skulle passa perfekt för golvläggning. Så, jag bestämde mig för att kontakta den lokala brädgården och valde noga ut ett antal träplankor och skickade hem dem till Belgien. Vårt FoU-team bearbetade de här orginalplankorna ytterligare för att ta fram prototyper med väl balanserad färg, struktur och design. Slutmålet var att skapa ett furugolv med perfekt, naturligt utseende. Golv av naturlig barrved blir lätt skadade men Pergos laminatversion Sensation medför att man äntligen kan använda furu även på ytor som utsätts för högt slitage utan att riskera skador från till exempel höga klackar.”

Oke Nollet,
design director at Pergo

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-10
2016-04-18
Top