Go to content Go to search
brunt laminatgolv i en hall med stora fönster

Måla laminatgolv? Tänk om!

Funderar du på att måla laminatgolv? Har du ett gammalt och slitet laminatgolv av äldre modell kan det fungera, eftersom de inte har lika effektiva ytbehandlingar som modernare golv, men på de nya hårda laminatytorna fastnar inte färgen.

Har du ett gammalt och slitet laminatgolv som inte ser så roligt ut längre kan ett alternativ vara att måla om det. Men om golvet ligger i ett rum som ska tåla mycket slitage och fukt är det en bättre idé att i stället byta ut det mot ett modernt laminatgolv.

Upptäck våra laminatgolv

Nya laminatgolv är tåliga och hållbara

Nya laminatgolv finns i mängder av olika dekorer och nyanser, med ytskikt som är tåliga mot repor, slag och övrigt slitage samt vattenresistenta både på ytan och i fogarna.

Byter du till ett laminatgolv från Pergo får du ett hållbart golv med marknadens bästa garanti på upp till 33 år. Det innebär att du inte kommer att behöva göra något med det igen på väldigt lång tid och på så sätt kan spara in den något högre ingångskostnaden mot att måla.

Måla laminatgolv

Vill du ändå måla? Prata i så fall med personal i en färgbutik så att du vet att du köper rätt typ av färg för golvets och rummets förutsättningar. Rengör sedan golvet ordentligt med målartvätt och gör en provstrykning på en mindre yta för att kolla så att färgen fäster ordentligt.

När du väl sätter igång att måla så tänk på att börja längst in i rummet och måla ut mot en utgång så att du inte målar in dig själv i ett hörn.

  • Äldre laminatgolv kan gå att måla, men inte de moderna med hårda ytskikt.
  • Nya laminatgolv finns i många olika nyanser och dekorer.
  • Köp rätt typ av färg till golvet och förbered noga innan du börjar måla laminatgolv.

Relaterade artiklar

Coach and blue pillow on beige wooden floor

Måla trägolv? Tänk om!

Har du ett gammalt slitet trägolv som du vill fräscha upp genom att måla det? Det går bra att måla trägolv, men det finns också färdiga golv i olika nyanser om du vill göra det enklare för dig.

grey vinyl flooring in a kids bedroom

Funderar du på att måla plastgolv? Tänk om!

Är du sugen på att måla det där gamla plastgolvet som legat i köket sen urminnes tider? Det kan gå men att måla plastgolv kräver grundligt förarbete, så kanske ska du tänka om och lägga in ett nytt och modernt vinylgolv istället.