SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Lägga plastmatta – vinylgolv med klicksystem

den 17 juli 2017

Lägga plastmatta själv behöver inte vara så komplicerat. Men det finns plastgolv som är ännu lättare att lägga själv: Pergos vinylgolv med klicksystem.

Det finns fördelar med hela plastmattor som täcker hela golvet i ett stycke, till exempel att de är vattentåliga och att det inte finns några skarvar där det kan samlas smuts. Men det är ändå lite besvärligt att krångla med en hel stor matta som ska rullas ut helt rätt.


Enklare lägga vinylgolv än att lägga plastmatta

Med Pergos vinylgolv får du samma fördelar som med en plastmatta utan nackdelarna: med det enkla klicksystemet PerfectFold™ V lägger du en planka i taget, och de låses både horisontellt och vertikalt för att göra golvläggningen både snabb och enkel.

Men skarvarna då? Ingen fara. Pergos vinylgolvs klickfogar är så starka och täta att ingen smuts kan tränga ner och orsaka bakterietillväxt.


Gör om tills det blir rätt

Se bara till att underlaget där du ska lägga ditt nya golv är jämnt, rent och torrt. Du kan lägga golvet på de flesta typer av bärande golv, men inte på heltäckningsmattor eller andra typer av textilmattor. För att få ett extra ljuddämpat och isolerande golv kan du lägga ett mellanlägg under klickgolvet.

Du behöver inga särskilda verktyg för golvläggningen, det är bara att klicka ihop brädan med den bredvid. Och blir det fel är det enkelt att ta loss plankan igen och lägga om tills det blir rätt.

  • Det är enklare att lägga vinylgolv med klicksystem än att lägga plastmatta.
  • Vinylgolvens skarvar är så täta att ingen smuts kommer in i dem.
  • Du behöver inga specialverktyg och kan lätt lägga om tills det blir rätt.

Upptäck våra golv

Laminatgolv  |  Trägolv  |  Vinylgolv

Letar du efter en Pergo återförsäljare i ditt område?

Hitta en återförsäljare


Dela den här artikeln