SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Linoleumplattor eller vinylgolv med klicksystem?

den 3 juli 2017

När du är ute efter ett fukttåligt, slitstarkt och lättstädat plastgolv som är lätt att lägga själv, vilket ska du välja: ett vinylgolv med klicksystem eller linoleumplattor?


Rep- och fläcktålighet hos vinylgolv och linoleumplattor

Pergos vinylgolv med klicksystem är mjuka och sköna att gå på, de är slitstarka, hållbara och dessutom så vattentåliga att de kan användas i våtrum. Ytskiktet TitanV™ är så tätt att smuts och fukt inte kan tränga igenom ytan, så fläckar är lätta att ta bort, och bakterier kan inte gömma sig och växa till sig.

Linoleumgolv är mjukare än exempelvis trägolv eller klinkers, men inte lika mjuka som vinylgolv. Linoleum är reptåligt och tål en del fläckar, men fläckar som inte torkas bort snabbt kan hinna krypa ner under ytan och inte gå att få bort. Alkaliska ämnen kan också missfärga golvet, och linoleum kan avge en obehaglig lukt när det våttorkas.


Lägga vinylgolv eller linoleumplattor själv

Pergos patenterade klicksystem PerfectFold™V gör det enkelt att lägga vinylgolv själv utan förkunskaper eller särskilda verktyg. Plankorna låses fast både horisontellt och vertikalt med det enklaste och starkaste klicksystemet på marknaden.

Äldre linoleumgolv måste limmas fast, vilket inte är helt enkelt att göra själv. Modernare linoleumplattor går att få som klickgolv, men de består då oftast inte av enbart linoleum.

  • Vinylgolv är mjukare än linoleumplattor.
  • Linoleumgolv tål inte fläckar lika bra som vinylgolv.
  • Vinylgolv med klicksystem är lättare att lägga själv än linoleumplattor.

Upptäck våra golv

Laminatgolv  |  Trägolv  |  Vinylgolv

Letar du efter en Pergo återförsäljare i ditt område?

Hitta en återförsäljare


Dela den här artikeln