Kombinera golv och kakel för ett strålande resultat

Kan man ha kakel på golv? Nej, men nästan: för klinkers är precis som kakel keramik gjord av lera, men medan kakel är torrpressat och bränt i ca 1 000 grader är klinkers strängpressat, har en högre täthet och är bränt i 1 200–1 400 grader. Klinkers är alltså tåligare och passar därför bättre för golv.

Men har du hittat ett kakel som du verkligen tycker om kan du enkelt kombinera det med klinkers eller laminat- eller vinylgolv med klinkerdekor på golvet.


Alternativ till klinkers

Klinkers finns i diverse vackra mönster, men har nackdelen att det kan kännas hårt, kallt och halt att gå på. Därför kan ett alternativ vara laminat- eller vinylgolv med klinkerdekor. Såväl laminatgolv som vinylgolv är oerhört slittåliga och hållbara och även vattenresistenta, även om de inte bör användas i våtrum med golvbrunn. I kök, hall och badrum utan golvbrunn fungerar de dock utmärkt.


Matcha golv med kakel

Det finns egentligen inget som säger att golvet ens måste ha klinkermönster för att matcha kaklet. Plocka upp en färg, ett mönster eller en struktur från ditt kakel och låt det återkomma i golvet, så ger du rummet en känsla av en helhet. Laminat- och vinylgolv finns i många olika mönster, färger och strukturer, så att hitta något som matchar är ingen match.


  • Klinkers är som kakel för golvet.
  • Laminat- och vinylgolv finns med klinkerdekor.
  • Plocka upp någon detalj från kaklet för att matcha med golvet.
pergo-infographic-kombinera-golv-och-kakel-for-ett-stralende-resultat
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-12-01
2015-10-16
Top