Go to content Go to search

Två vägar till en skandinavisk inredning

porträtt jannice Wistrand

Jannice Wistrand

Inredningsdesignern och Feng Shui-konsulten Jannice Wistrand presenterar två moodboards för att inspirera den som vill skapa en skandinavisk inredning med balans och harmoni i sitt hem. En med ett ljust golv som bas och en med ett mörkare rustikt golv.

 
moodboard med ljusa färger och texturer tillverkad av Jannice Wistrand

Scandinavian Dawn

Den här moodboarden ger en vilsam känsla där den skandinaviska mjukheten inbjuder till stillhet och lugn, och där metallen krom och de svarta kontrasterna stramar upp och ger skärpa till miljön. En sammansättning som inbjuder till en lugna inredning och som med fördel kan inredas i sovrum och lugna miljöer.

Golvet som använts i moodboarden är L0331-03369 | New England Oak

Moodboarden har ett ljust golv och sandfärgade toner, med inslag av gråblått och rost, vilket ger förutsättningar för en lugna och harmonisk atmosfär. Det ljusa golvet ger en känsla av ljus och rymd, vilket symboliserar öppenhet. Sandfärgade tonerna jordar och används för att skapa en känsla av stabilitet och trygghet i rummet.

Den gråblå kulören är rogivande likt vattnet i en porlande bäck och används för att skapa en känsla av lugn och frid. Väggar eller textiler kan med fördel ha denna kulör för att skapa en avslappnad och balanserad atmosfär. Rost, kan användas som accentfärg för att ge en känsla av värme till helheten.

Att addera krom i form av dekorativa föremål och detaljer i rummet bidrar till att skapa skärpa och kaxighet till den annars mjuka inredningen.

Upptäck alla våra ljusa golvdesigner

Det ljusa golvet ger en känsla av ljus och rymd, vilket symboliserar öppenhet.
Jannice Wistrand
moodboard med mörka färger och texturer av Jannice Wistrand

Scandinavian Dusk

En moodboard med mörkt golv, kulörer i dova gröna och grå toner, kompletterat med inslag av silver, skapar en harmonisk och balanserad känsla. Det mörka golvet ger en stabil och jordnära grund, vilket skapar trygghet. Gröna toner representerar tillväxt, hälsa och balans, och kan användas i form av gröna växter eller textilier i rummet för att skapa en känsla av harmoni och friskhet.

Golvet som använts i moodboarden är L0331-03371 | Farmhouse Oak

sovrum med grå färgskalor och ett mörkbrunt laminatgolv

De grå tonerna ger en känsla av lugn och stabilitet, och kan användas på väggar eller möbler för att skapa en avslappnad och balanserad atmosfär. Dova toner i brunt och beige, används för kontrast och för en varm och inbjudande känsla till rummet.

Metallen silver, ger klarhet och precision till helheten. Dekorera med silverfärgade detaljer, såsom ljusstakar och speglar, för att skapa en förnimmelse av rörelse och energi i rummet.

Genom att kombinera detta lite mörkare golv, med grågröna kulörer, material och silvermetall på ett harmoniskt sätt skapar man en atmosfär där balans, harmoni är det centrala men som även främjar positivitet, rörelse och välmående.

Upptäck alla våra mörka golvdesigner

Det mörka golvet ger en stabil och jordnära grund, vilket skapar trygghet.
Jannice Wistrand

Relaterade artiklar