Go to content Go to search
våt hund som tappar vatten på ett beige parkettgolv från pergo

Golv för djurvänner, vilket golv passar bäst hemma hos dig?

Visst älskar vi våra små (och ibland stora) fyrbenta familjemedlemmar. Hundar som katter är ett trevligt sällskap som alltid finns där i vår närhet. Du kommer säkert ihåg den där gången när du hämtade hem valpen eller kattungen. Den var bara några månader gammal och fullkomligt harmlös.

Upptäck våra golv

Husdjur med klös

Plötsligt förvandlas ens söta lilla husdjur från ett oskyldigt knyte till en vilde. Allt ska testas och klättras på. Kan man komma åt mackan på bordet? Hur smakar en sko och är den här plantan bra att kissa på? Vad dessa ludna små underverk funderar på kan vara svårt att lista ut, men en sak är säker – de kommer att ställa till med en väldig röra.

Kiss, klös och klor

Det finns aspekter med dina söta husdjur som kan vara förödande för ditt vackra golv. Plötsligt upptäcker du en kissfläck som du inte såg innan och märker att den redan hunnit tränga in i golvet och gjort stor skada. Hundar som inte är rumsrena går inte så bra ihop med parkettgolv. Om du gärna vill ha ett vackert trägolv bör du tänka på att torka upp blöta fläckar så fort du upptäcker dem. Till skillnad från parkett är det vattenresistenta vinylgolvet ett utmärkt val. Även laminatgolv är enkelt att rengöra utan att fula fläckar stannar kvar.

Klor som klöser är ett annat stort problem med busiga husdjur. Plötsligt står vovven i ett hörn och försöker gräva en grop eller kämpar sig in under sängen. Även här är vinyl ett bra val eftersom den har en stark yta som kan hantera ett djur med klös. Laminatgolvet fungerar också bra här eftersom det är ytbehandlat med Titan X som ger ett mycket bra skydd mot skador från krafsande klor. Tänk bara på att laminatgolvet inte är lika ljuddämpande som ett vinylgolv. Det kan bli en hel del ljud av hundklor som springer fram och tillbaka över golvet – något som kan vara extra viktigt att tänka på om du bor i en lägenhet och vill hålla dig vän med grannarna på våningen under. Det kan göra det extra motiverat att hålla djurets klor välklippta.

Som Bambi på hal is med ett halt golv

Det kan se väldigt roligt ut när en hund halkar omkring på ett halt golv, men det är nog inte lika kul för ditt husdjur. Tänk på din pälsbeklädde vän om du lägger ett laminatgolv, så att du tar ett med struktur där hunden får bra grepp.

Upptäck våra golv

Relaterade artiklar

dog laying on a beige laminate floor from pergo

Bästa golven för katter och hundar

Våra älskade husdjur hundar och katter har många goda sidor: de ger oss kärlek, glädje och sällskap. Men de har också några små negativa egenskaper.