Go to content Go to search
barn tar av sig stövlar på ett beige vinylgolv i en korridor

Glöm klinkergolv – Välj ett Pergo-golv istället

Funderar du på ett klinkergolv i köket eller hallen, för det är ju så snyggt och enkelt att hålla rent? Men vad säger du om vi berättar att du kan få ett golv som ser ut som klinkers men som har ännu fler fördelar och inga av nackdelarna hos klinkers?

Upptäck våra golv

Klinkergolv

Om vi börjar med fördelarna hos klinkers: det är tåligt mot smuts, fukt och värme, slitstarkt och hållbart.

Sedan har vi nackdelarna: det är kallt, hårt och är svårt att installera själv om man inte har erfarenhet.

Alternativ

Vad är då alternativen?

Pergo har både laminatgolv och vinylgolv med dekor som ser ut som klinkers, och som har samma fördelar men inga av nackdelarna.

Laminatgolv

Pergos laminatgolv har utmärkt slitstyrka och tålighet mot fläckar, slag och repor, en stark och tät klickfog, hög brandsäkerhet, antistatiska egenskaper och en slät yta där inga bakterier kan samlas och frodas, vilket gör det lättstädat och ger det en hög hygienisk nivå. Sensationgolven har också en fukttålig stomme. Dessutom gör dess klicksystem att det är lätt att lägga själv.

Vinylgolv

Våra vinylgolv har precis som laminatgolven överlägsen rep- och slagtålighet, en flerskiktsyta som skyddar mot fläckar och slitage. Dessutom gör det mjuka vinylmaterialet att golvet blir tyst och behagligt att gå och stå länge på. Ytskiktet är smutsavvisande, hygieniskt och lättstädat, och den täta klickfogen hindrar smuts och fukt från att tränga ner i golvet. Även vinylgolven har en hög brandsäkerhet, vilket är väldigt praktiskt just i kök. Och självklart är de också lätta att lägga själv.

Slutsats

  • Laminatgolv är tåliga mot slitage, fukttåliga, hygieniska och enkla att lägga själv.
  • Vinylgolv har samma positiva egenskaper som laminatgolven och känns dessutom mjuka och tysta att gå på .
  • Klinkers är slitstarkt, hållbart och tåligt men kan kännas hårt och kallt, och är svårt att lägga själv.

Upptäck våra golv

Relaterade artiklar

dark brown kitchen with a grey vinyl tile floor

Linoleumplattor eller vinylgolv med klicksystem?

När du är ute efter ett fukttåligt, slitstarkt och lättstädat plastgolv som är lätt att lägga själv, vilket ska du välja: ett vinylgolv med klicksystem eller linoleumplattor?