Go to content Go to search
kvinna som läser en bok i ett vardagsrum med beige vinylgolv

Bästa valet när du funderar på golvmatta

Golvmatta kan betyda många olika saker, men när du söker efter en golvmatta i plast är chansen stor att du letar efter en hållbar och vattentålig yta till ditt golv. Då har vi ett mycket bra alternativ för dig: vinylgolv.

Upptäck våra vinylgolv

En golvmatta som är reptålig, hygienisk och vattentålig

Pergos moderna version av golvmattor – vinylgolv – har det skyddande ytskiktet Titan V™ som effektivt tätar golvytan och ger ett kraftigt motstånd mot repor, slag och smuts. Moisture Resistance-systemet kombinerar ett fukttåligt bärarmaterial med en stark och tät klickfog, vilket gör Pergos vinylgolv till några av de mest vattentåliga golven på marknaden. Den täta ytan gör golvet hygieniskt, eftersom smuts inte kan tränga ner genom ytan och i fogarna. Bakterieuppkomsten minskar och rengöringen blir enklare.

Vinylgolv passar bra som golvmatta i många olika rum

Vinylgolven passar bra i rum som utsätts för mycket fukt och slitage, som hallar, kök, tvättstugor, toaletter och badrum utan golvbrunn. I duschutrymmen eller liknande där golvbrunn finns gäller dock speciella regler för fuktsäkring och Pergos vinylgolv är inte avsedda för denna typ av utrymmen.

Stark miljöprofil

En självklarhet när de nya vinylgolven utvecklades var att de skulle ha en stark miljöprofil. Tillverkningsprocessen är energieffektiv och minimerar spill, vilket värnar miljön.

Golven är ortoftalatfria, ger mycket låga utsläpp av VOC (organiska lösningsmedel). Eftersom de är så lätta att rengöra behöver du heller inte använda kemikalier som sliter på miljön.

Olika dekorer

Våra vinylgolv finns i mängder av olika dekorer: du kan få vinylgolv som ser ut som skiffer, betong, kalksten, metall eller olika typer av trä – valet är ditt!

Enkla att lägga

Pergos patenterade klicksystem gör golven enkla att lägga själv utan särskilda verktyg eller förkunskaper.

Välj Pergos vinylgolv över golvmatta för att få ett golv som är:

  • Rep- och slagtåligt, hygieniskt och lätt att rengöra
  • 100 % vattentåligt.
  • Snällt mot miljön.
  • Snyggt och finns i många olika dekorer.
  • Enkelt att lägga själv.

Relaterade artiklar

bedroom with grey vinyl flooring and a cognac leather chair

Välj rätt golv till rummet

Att välja golv är inte enkelt. Det finns många golvtyper att välja mellan och när du väl valt golv ska du bestämma dig för vilken design du vill ha. Det blir heller inte enklare av att du vet att golvet ska ligga där länge.