Go to content Go to search
vardagsrum med beige trägolv och en familj som läser böcker

5 anledningar att välja parkettgolv i ek istället för plankgolv

Vill du ha ett ekgolv och har svårt att välja mellan ett massivt plankgolv och ett parkettgolv i ek? Här är fem anledningar att välja ett ekparkettgolv istället för plankgolv.

Upptäck våra trägolv

Pergos parkettgolv i ek är gjorda av 100 % trä, precis som plankgolven, men är uppbyggda av tre olika lager istället för en massiv skiva trä. Detta ger golvet flera fördelar:

1. Parkettgolv i ek påverkas mindre av fukt och temperatur

Parkettgolvet i ek påverkas inte lika mycket av fukt och temperatur som ett massivt trägolv gör. Trä kan svälla av fukt och kyla och krympa av värme och torka, men tack vare att de olika lagren ligger i 90 graders vinkel mot varandra minskar rörligheten i träet.

2. Slipp frysa om fötterna

De tre lagrens stabilitet gör att man kan lägga golvvärme under ett parkettgolv, vilket inte rekommenderas under ett massivt trägolv.

3. Hög stabilitet och balans

Översta lagret kallas slitskikt, och under det finns en avancerad stomme som absorberar stötar, vilket garanterar en hög stabilitet i golvet. Det understa skiktet av ekologiskt certifierat trä ger varje bräda en perfekt balans.

4. Ekparkettgolv är billigare

De två undre skikten kan vara av billigare träslag, eftersom de inte syns under ytan. Detta gör att parkettgolv i ek ofta blir billigare än massiva ekgolv.

5. Enkelt att lägga parkettgolv själv

Tack vare Pergos innovativa klicksystem PerfectFold™ är parkettgolven enkla att lägga själv, även utan tidigare erfarenhet och utan speciella verktyg.

  • Does not swell and shrink in the same way as timber flooring
  • Can handle underfloor heating
  • Has high stability and balance
  • It has a lower price level than solid wood flooring
  • Easy to lay yourself

Relaterade artiklar