SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Underhåll vinylgolv

 

Allmänt

Vinylgolv är enkla att sköta, men måste självklart städas regelbundet för att bevara sin skönhet. Det innovativa TitanV™-ytskiktet gör att ingen ytterligare ytbehandling behövs och golvet kan enkelt städas med en borste, dammsugare eller golvmopp. Vi rekommenderar att du alltid använder ett milt rengöringsmedel som Pergos vinylrengöringsmedel för att bibehålla golvets ursprungliga utseende. Häll inte vatten över golvet och lämna inte kvar vattenpölar.

Vardaglig rengöring

Dammsug, torrmoppa eller sopa bort smuts och damm. Ta bort sand, vassa föremål, fläckar, fukt och frätande vätskor omedelbart.
OBS! Använd aldrig frätande, polerande eller slipande rengöringsmedel och tvål, eller medel som innehåller olja eller vax.

 

Fläckborttagning

Ta bort fläckar snarast. Ju längre fläckarna får sitta, desto svårare är det att få bort dem. Envisa fläckar kan tas bort med Pergos vinylrengöringsmedel.

Industriell rengöring

I kommersiell användning kan en PU försegling användas för att öka slitstyrkan och höja golvets motståndskraft. Följ alltid tillverkarens instruktioner.

Underhållstips

> Dammsug försiktigt

Efter läggningen bör du dammsuga golvet med ett mjukt munstycke.

> Normal skötsel

Torrmoppa eller sopa golvet för att avlägsna smuts och damm. Torka golvet med ljummet vatten och en eller två kapsyler Pergo All-round Floor Cleaner och Pergos mikrofibermopp. Daglig rengöring görs i enlighet med anvisningar på Pergos webbplats. Överdosera inte rengöringsmedlet. Om du använder fel typ av rengöringsprodukter kan golvet skadas!

> Skydd för skrivbordsstolens hjul

Skrivbordsstolar ska ha ”mjuka” hjul och du behöver även en skyddsmatta för att inte repa och skada golvet.

> Reptålig vaddering

TitanV™ är en patenterad teknik där flera skikt med olika egenskaper och funktioner sammanfogas under värme och högt tryck. Resultatet är en yta som är lika hård som titan.