SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Att välja ett trägolv

När du ska välja ett trägolv kommer du att ställas inför en rad olika val. Trä är ett material som inte bara har många olika utseenden, urvalet blir ännu bredare när man väger in finish och ytbehandlingar. Ta god tid på dig och känn dig fram till det golv som passar ditt hem. Och när du har fastnat för något, åk till närmaste återförsäljare för att uppleva golvet i verkligheten. Den taktila skönheten i ett trägolv tilltalar ögat, men när du är nära nog att röra växer upplevelsen ännu mer!

Sortering

Varje träd är unikt, och olika delar av samma träd kan ge trä med olika utseende. Kvistar och ådringar definierar träslaget och ger det karaktär. Några av våra produkter har mer karaktär än andra, och därför har vi inordnat våra produkter i kategorier för att hjälpa dig hitta det golv du vill ha.

Pergo Wood Grading Selected

Selected

Trä med kvistar på upp till 20 mm; varierar i färg och struktur.

Pergo Wood Grading Accent

Accent

Trä med kvistar upp till 50 mm; livlig variation i färg och struktur.

Pergo Wood Grading Lively

Lively

-Trä med stora kvistar upp till 80 mm och sprickor; rustikt utseende med livlig variation i färg och struktur.

Pergo Wood Grading Rustic

Rustic

Trä med stora kvistar upp till 80 mm och tydliga, ifyllda sprickor; livlig variation i färg och struktur och ett mycket rustikt utseende.

Struktur

Pergo Wood Structure Brushed

Borstad

Att borsta ytan framhäver den naturliga ådringen och förstärker det autentiska utseendet och känslan av äkta trä.

Pergo Wood Deep Brushed

Djupt borstad

Träytan behandlas med specialborstar som trycker ner det mjuka träet mellan årsringarna. Behandlingen framhäver den naturliga träkänslan ännu mer.

Ytbehandling

Trä är ett material som bara blir vackrare med åren. För att du ska kunna njuta av dina golv i många år, ger vi våra produkter en skyddande och vårdande ytbehandling. Pergos trägolv levereras färdigbehandlade och behöver inte någon ytterligare behandling efter läggning. Välj mellan oljade eller lackade golv, varje behandling skänker olika kvaliteteter till glovet. Alla våra lacker och oljor följer internationella normer, så att du kan njuta av ditt nya trägolv med gott samvete.

Finish Extra Matt Lacquer

Extra matt lack

Vår extra matta lack erbjuder det bästa av två världar: golvet ser ut som obehandlat trä, men är lika lättskött och skyddat som ett lackat golv.

Pergo Wood Matt Lacquer

Matt lack

Lack gör golven smutsavvisande, lätta att rengöra och motståndskraftiga mot såväl vatten som hushållskemikalier.

Pergo Wood Finish High Quality Oil

Oljebehandling av högsta kvalitet

En oljebehandling lyfter träets naturliga utseende och ger en vacker matt yta. Oljan låter träet åldras och ger en natuligt vacker patina. Och om olyckan är framme, kan golvet repareras och förnyas med Pergos underhållsolja.

Fasade kanter

Fasade kanter markerar plankorna i golvet, och understryker känslan av ett genuint trägolv. Vår kollektion har produkter med fasade kanter på långsidorna eller på alla sidorna.

Bevels 2 Side

2-sidig fasning

4-sidig fasning