Att välja ett trägolv

När du ska välja ett trägolv kommer du att ställas inför en rad olika val. Trä är ett material som inte bara har många olika utseenden, urvalet blir ännu bredare när man väger in finish och ytbehandlingar. I den här broschyren hittar du ett brett sortiment av olika trägolv. Ta god tid på dig och känn dig fram till det golv som passar ditt hem. Och när du har fastnat för något, åk till närmaste återförsäljare för att uppleva golvet i verkligheten. Den taktila skönheten i ett trägolv tilltalar ögat, men när du är nära nog att röra växer upplevelsen ännu mer!

Sortering 

Varje träd är unikt, och olika delar av samma träd kan ge trä med olika utseende. Kvistar och ådringar definierar träslaget och ger det karaktär. Några av våra produkter har mer karaktär än andra, och därför har vi inordnat våra produkter i kategorier för att hjälpa dig hitta det golv du vill ha.


Selected Selected

Trä med kvistar på upp till 20 mm; varierar i färg och struktur.

Accent Accent

Trä med kvistar upp till 50 mm; livlig variation i färg och struktur.

Lively Lively

Trä med stora kvistar upp till 80 mm och sprickor; rustikt utseende med livlig variation i färg och struktur.

Rustic Rustic

Trä med stora kvistar upp till 80 mm och tydliga, ifyllda sprickor; livlig variation i färg och struktur och ett mycket rustikt utseende.

Det kan förekomma max 1 delad planka/paket.

Struktur

Borstad

Borstad
Att borsta ytan framhäver den naturliga ådringen och förstärker det autentiska utseendet och känslan av äkta trä.

Djupt Borstad

Djupt Borstad
Träytan behandlas med specialborstar som trycker ner det mjuka träet mellan årsringarna. Behandlingen framhäver den naturliga träkänslan ännu mer.

Ytbehandling

Trä är ett material som bara blir vackrare med åren. För att du ska kunna njuta av dina golv i många år, ger vi våra produkter en skyddande och vårdande ytbehandling. Pergos trägolv levereras färdigbehandlade och behöver inte någon ytterligare behandling efter läggning. Våra lacker uppfyller strikta internationella utsläppsnormer så att du kan njuta av ditt trägolv med vetskapen att det har tillverkats med respekt för miljön.

Extra Matt Lack Extra matt lack

Extra Matt Lack
Vår extra matta lack erbjuder det bästa av två världar: golvet ser ut som obehandlat trä, men är lika lättskött och skyddat som ett lackat golv.

Matt Lack Matt lack

Matt Lack
En lack som ger lyster, förstärker färgerna i träet och låter det autentiska och naturliga utseendet lysa igenom.

Fasade kanter

Fasade kanter markerar plankorna i golvet, och understryker känslan av ett genuint trägolv. Vår kollektion har produkter med fasade kanter på långsidorna eller på alla sidorna.