SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Underhåll och rengöring laminatgolv

Tack vare den täta TitanX™-ytan får smuts inte fäste, vilket gör Pergo-laminatgolv lätta att städa. Med högklassiga och ergonomiskt utformade originalprodukter från Pergo är det ännu enklare att hålla Pergo-golven fräscha länge.

För att behålla lystern i ett Pergo-golv ska man inte använda vanliga städprodukter som såpa eller rengöringsmedel, eftersom de bildar en film på ytan. Pergos rengöringsmedel tar bort smutsen utan att lämna en film.

Laminatgolv underhåll: rengöring

Laminatgolv underhåll: borttagning av ränder på golvet

Laminatgolv underhåll: ta bort fläckar på golvet

Laminatgolv underhåll: spillt vätska på golvet

Pergo Repair wax

Vardaglig rengöring

Fuktmoppa golvet med en mopp vid behov. Använd Pergo Allrengöring och Pergos mikrofibermopp. Fukta golvmoppen med varmt vatten och Pergo Allrengöring (blanda två kapsyler, använd flaskans kapsyl, i 10 liter vatten). Överdosera inte. Tvätta moppduken i tvättmaskin i 60 °C utan tvättmedel eller sköljmedel – se etiketten. Rengör inte ytor större än 15 – 20 m2 åt gången. Låt moppen torka ordentligt efter användning.

Svårt smutsade och fläckiga golv

För att få bort envisa fläckar eller märken använd Pergo Allrengöring med en ren golvmopp, en handduk, eller en vit eller röd polerduk vid behov. Låt medlet verka i några minuter och torka sedan golvet med fuktig golvmopp. Upprepa vid behov och låt golvet torka.

Fläckborttagningsguide

Enstaka fläckar: Applicera Pergo Allrengöring och låt verka på fläcken i ett par minuter. Torka bort fläcken med en fuktig golvmopp. Upprepa vid behov.
Choklad, fett, juice, fruktjuice, vin: Använd varmt vatten blandat med Pergo Allrengöring.
Tjära, krita, läppstift, skokräm, bläck, kol, nagellack, cigarettmärken: Aceton, hushållslösningsmedel eller bensin.
Stearin och tuggummi: Låt det torka och skrapa sedan försiktigt bort det.

Undvik vax och polish

Ett Pergo-golv ska aldrig vaxas eller behandlas med polish. Skrubba aldrig med stålull eller annat slipande material eftersom detta kan påverka ytan och utseendet på golvet.

Ytterligare behandling

Vissa ytor med struktur kräver specialbehandling enligt anvisningarna nedan:

Matt yta: Generellt fastnar smuts lättare på ett golv med matt yta. Vi rekommenderar därför att sådana golv rengörs oftare.
Blank yta: Vattenmärken är ofta mer synliga på en blank yta. Eftertorka alltid med en torr mopp efter våtrengöring.
Golv med fasade kanter: Eftersom vatten kan samlas i kanterna bör golvet alltid torkas torrt.

Skydda ditt golv

Vi rekommenderar filttassar eller möbeltassar av plast till stolsben och andra möbler som extra skydd. Använd alltid en dörrmatta vid entrén.

Städ guide

> Dammsug försiktigt

Laminate installation

Efter läggningen bör du dammsuga golvet med ett mjukt, rundat munstycke.


> Normal skötsel

Laminate installation

Torrmoppa eller sopa golvet för att avlägsna smuts och damm. Torka golvet med ljummet vatten och en eller två ”flaskkorkar ” Pergo All-round cleaner och Pergos mikrofibermopp. Daglig rengöring görs i enlighet med anvisningar på Pergos webbplats. Om du använder fel typ av rengöringsprodukter kan golvet skadas!

> Skydd för skrivbordsstolens hjul

Laminate installation

Skrivbordsstolar med hjul ska ha så kallade ”mjuka hjul”.

> Reptålig vaddering

Laminate installation

Alla möbelben ska skyddas med Pergos filttassar, för att undvika repor på golvet. Undvik att dra tunga möbler etc. över Pergo-golvet, eftersom det kan orsaka repor. Vi rekommenderar att du i stället lyfter möblerna. Placera alltid en bra dörrmatta vid entrédörren som fångar upp sand och smuts, så att det inte kan orsaka repor.

Rengöringsset

Rengöringsset

PGCLEANKIT
Högkvalitativt moppset med extra långt ergonomiskt skaft och mopphållare med praktisk fästanordning med kardborrband, för moppduken.

Allround floor cleaner

All round Floor Cleaner

PGCLEANALL1000
Särskilt framtagen för rengöring av laminat-, trä- och vinylgolv. Perfekt för att ta bort smuts, fettfläckar och klackmärken, och för daglig rengöring.

Reparationskit

Reparationsvax

PGREPAIR
Färgen på en skadad planka repareras snabbt och lätt med vax i färger som täcker hela Pergos träpalett. Innehåller 1 smältkniv, 1 kam, 7 vaxblock.