SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Tekniska egenskaper laminatgolv

Tack vare den patenterade TitanX™-ytan behåller ett Pergo laminatgolv sitt eleganta utseende år efter år. TitanX™ är en flerskiktsteknik med aluminiumoxidpartiklar, som gör Pergos golv överlägset tåliga mot slitage och repor. Tack vare särskilda lager som ökar slagtåligheten och en högkvalitativ HDF-kärna bidrar TitanX™ även till att skydda mot tappade föremål och höga klackar.

  1. Överlägsen slitstyrka och reptålighet
  2. Kristallklar dekor
  3. Utmärkt slagtålighet
  4. Fukttålig HDF-stomme
  5. Undre stabiliseringsskikt

Vad gör Pergo så enastående?

 
Slitstyrka

Slitstyrka
Pergos patenterade ytbehandling TitanX™ är marknadens bästa flerskiktsbehandling och ger en slitstyrka som ligger högt över normal standard för kommersiella miljöer.

 
Antistatiskt

Antistatiskt
Pergo laminatgolv eliminerar statisk elektricitet. Den elektrostatiska uppladdningen som genereras av Pergo laminatgolv är generellt mycket låg, men för att minska den ytterligare har vi tagit fram en patenterad teknik som ger utvalda golv permanenta antistatiska egenskaper under golvets hela livslängd.

 
Hög brandsäkerhet

Hög brandsäkerhet
Ett Pergo-golv med ytbehandlingen TitanX™ har en naturligt hög brandsäkerhet tack vare sin flerskiktskonstruktion. Det här i kombination med stommens densitet ger en snabbare värmeavledning.

 

Reptålighet

Reptålighet
TitanX™ har ett extra, skyddande lager med marknadens bästa reptålighet och slitstyrka, det vill säga ditt Pergo-golv behåller sin lyster mycket längre än andra laminatgolv.

 

Enklare rengöring

Enklare rengöring
Ett Pergo-golv med TitanX™ är mycket lättare att hålla rent än vanliga golv. Orsaken är att TitanX™-ytan är så tät att smuts helt enkelt inte får fäste.

 

Hygieniskt

Hygieniskt
Laminatgolv från Pergo hjälper till att hålla en hög hygienisk nivå. Bakterier kräver näring och fukt för att frodas och den täta, lättstädade TitanX™-ytan gör detta omöjligt. Därmed får du helt naturligt en hög hygienisk nivå, utan kemikalier.

 

Slagtålighet

Slagtålighet
TitanX™ har en unik flerskiktsstruktur och en tät stomme som ger mycket hög slagtålighet om du råkar tappa ett föremål eller om du använder höga klackar.

 

Vattentålighet

Vattentålighet
Pergos system för fukttålighet kombinerar en fukttålig stomme med en stark och tät klickfog. Det skyddande ytskiktet av Sensation laminatgolvet täcker nu hela ovansidan, ändå ner i fasningen mellan plankorna, och bildar en helt sluten yta.

 

Enkel läggning

Enkel läggning
Pergos patenterade läggningssystem PerfectFold™3.0 gör läggningen både enklare och snabbare eftersom det bara är att vika ihop golvet.