Go to content Go to search
vardagsrum med orange soffa och vitt laminatgolv

Vitlaserat golv – Skandinaviskt ljust och fräscht

Ledord för det som kallas för skandinavisk design är "ljust och fräscht". Man använder sig ofta av bleka färger, naturmaterial, minimalistisk form, öppna ytor och ljusa träslag. Vitlaserat golv är ett vanligt inslag.

Redan på 1930-talet började skandinaviska designers arbeta med den här enkla, praktiska och ljusa stilen, och numera är den skandinaviska stilen känd över hela världen. Kanske att det var de mörka vintrarna som banade väg för stilen som försöker få in så mycket ljus som möjligt året om? Med den skandinaviska designen lyfter man fram ljuset även under den mörka vintern.

Upptäck våra vita golv

Vitlaserat golv för extra ljus

För att maximera ljuset använder man sig gärna av ljusa golv och väggar, och flera av våra nordiska träslag är naturligt ljusa, som ask, björk och ek. Men vill man göra golvet extra ljust kan man välja ett vitlaserat golv.

Lasyr är en genomskinlig färg med mindre pigment än vanlig färg, som tillåter träets naturliga ådring att lysa igenom, vilket ger en vacker och naturlig känsla.

Använd naturligt ljus

Möblera gärna sparsamt så att golvet får ta plats, och använd dig av de naturliga ljusinsläpp som finns i rummet. Placera hellre ut flera små lampor än en stor taklampa för att få ett naturligare ljus.

Funktionalitet, estetik och ekologi är ledorden.

  • Skandinavisk design är ljus, minimalistisk och fräsch.
  • Vitlaserat golv ger extra rymd åt ett rum.
  • Möblera sparsamt och använd naturliga ljuskällor.